Najlepša zgodba ljubezni, ki se je pletla na našem ozemlju je prav gotovo zgodba med grofom Friderikom II. Celjskim in Veroniko Deseniško. Na mestu Romea in Julije sta resnična Friderik II. Celjski in  Veronika Deseniška. Iz dveh sprtih  družin iz katerih izhajata zaljubljenca iz Verone, je bilo podobno pri Celjskih, le da tu nosi odgovornost največji politik na naših tleh Herman II. Zagovornik preganjanih ljubimcev pa je izjemno zanimiv lik  jurkloštrski prior Arnold.

Tur Tur turizem vas popelje dogodivščinam naproti, Madeira

Čarobni vrt Atlantika, rajski otok, otok lesa,  otok dramatičnih kontrastov, otok mnogih obrazov, spektakularnih razgledov, sproščenega vzdušja…

Portugalska je dežela lepih presenečenj, čudovite zgodovinske arhitekture, ogromno znamenitosti, drugačne – lepe in zanimive narave, prijaznih ljudi… z nami bo nepozabna!

Sardinija, smaragdni otok, ki ga imenujejo tudi »evropski Maldivi« - zaradi rajskih belih peščenih plaž, čudovitih turkiznih zalivov, z neokrnjenim habitatom in tradicionalnimi dobrotami...

Ohridsko jezero s Tur Tur Turizmom

Ohridsko jezero, Prespansko jezero, Skopje... Makedonija bo nepozabna!

Piramide v Bosni s Tur Tur turizem

Zadnje desetletje so razburile javnost piramide v BIH, postale so ‘’vojna arheologov in zgodovinarjev’’. Okoli 30 km severovzhodno od Sarajeva se nahaja kraj Visoko, kjer stojijo bosanske piramide in so v zadnjih desetih letih ‘’ponorele ljubitelje piramid, radovedneže, altrnativce...’’ in začele postavljati novo vprašanje zgodovinarjem in arheologom. Tako naj bi bil kraj Visoko mesto, kjer stojita najstarejši piramidi, imenovani Sončeva in Mesečeva piramida. Geo radarski posnetki nemških geofizikov so pokazali, da se v piramidi nahajajo notranji prehodi. Hrvaški fiziki so zaznali obstoj energetskega pretoka, ki poteka skozi sam vrh piramide, medtem ko so finski, srbski in italijanski strokovnjaki izmerili fenomene elektromagnetnega polja, ultrazvoka in infrazvoka na vrhu piramide. Prestolnica BiH pa slovi kot najlepše mesto na Balkanu, zgrajeno v otomanskem slogu, z bogato kulturno in duhovno dediščino njenih prebivalcev ter odlično bosansko kuhinjo znano po čevapčičih, bureku in kafi...

Čudoviti Mostar obiščite z nami, Tur Tur Turizem

Vabimo vas na potovanje v Bosno in Hercegovino, ki je posebna, nenavadna, skrivnostna, bila v zgodovini in je še danes... mesta nostalgije, burekarnic in čevapčarnic :-).

Čudoviti otok Korzika, Tur Tur Turizem

"Mamma Korzika"; Francozi ga imenujejo otok lepot-L'ile de Blante, z neokrnjeno naravo, modrino morja, z visokimi in divjimi gorami, zgodovinsko podobo iz megalitika, raziskovanjem Krištofa Kolumba, Napoleonom Bonapartom, odlično hrano in pijačo….

Skrivnostno, neverjetna Petra še lepša s Tur Tur Turizem

Pot nas bo peljala od Rdečega do Mrtvega morja, od Galilejskega jezera do Sredozemskega morja, od puščave do oaze. Doživite Jordanijo in Izrael v najlepši luči, na neverjetnih krajih, z čudovitimi ljudmi in zanimivimi dogodki....

Super ponudba za razvajanje v Termah Vivat, kjer vas zdravilna mineralna voda ozdravi, pripravi na poletje in vam da nov zagon ... NE PREZRI!

Tur Tur Turizem vas vabi v Krakow

Obiščite z nami čudovito Poljsko, spoznajte njene zanimivosti, njeno zgodovino in kulturo. Navdušila vas bo!

Gore nad Kranjsko goro spoznajte s Tur Tur Turizem

Vabi vas ena najlepših dolin, kjer teče Sava Dolinka, v kraljestvo Zlatoroga in Kekca, kjer že od 14 stol. domuje cerkev Device Marije Vnebovzete, tam se nahaja letovišče Kranjska Gora… Luksuzni hoteli 4* vam nudijo posebne ugodnosti in udobje, sprostitev in zabavo.

čudovito mestece Tulln spoznajte s Tur Tur turizmom

TULLN ima enega od najlepše prikazanih ekološko urejenih vrtov, ki so ga v zadnjih letih pripravili na ogromni površini ob Donavi. Severno od Kremsa bomo obiskali ARCHE NOAH SEMENSKO BANKO ter se sprehodili, ogledali in uživali v baročnem KREMSU in obiskali čudoviti samostan Klosterneuburg.

S Tur Tur Turizmom doživite najbolj nenavadne stvari

ŠRILANKA- pravi raj sredi Indijskega ocena Vas zagotovo ne bo razočaral…
Dežela ponuja pestro ponudbo kulturno- zgodovinskih znamenitosti s številnimi starodavnimi in mogočnimi templji, izjemno zanimivo naravo s čudovitimi riževimi nasadi, plantažami čaja in raznovrstnih začimb, zanimive safarije v divjino, sanjske tropske peščene plaže z zanimivim podvodnim svetom, predvsem pa vedno nasmejane, odprte in prijazne ljudi na vsakem koraku Vašega raziskovanja te čudovite dežele.

S Tur Tur Turizmom je nostalgična BiH nepozabna

Dvodnevno potovanje v Bosno in Hercegovo, ki je posebna, nenavadna, skrivnostna, bila že v zgodovini in je še danes...

Čudoviti dvorec s parki Schonnbrun- Tur Tur Turizem

Dunaj ima veliko lepo urejenih parkov. Le ti pripadajo mestu, za katere skrbi Direkcija dunajskih parkov, za botanične vrtove Dunajska Univerza in za eksotično rastlinstvo drugi Inštituti in ustanove. Imajo različno zgodovino, različni razvoj in modne spremembe. Neverjetno bogati so baročni parki, stavbe z eksotičnim rastlinstvom, zanimivi so tudi parki po angleškem vzoru in dvorni parki. Vsi veljajo za dobro vzdrževane, še posebno pozno spomladi čudovito cvetoče in neverjetnih zgodb.

Swarovski kristali

Oglejte si čarobno prestolnico Tirolske, ki vedno vabi na ogled svoje bogate dediščine in Aplskega živalskega vrta, v Wattensu pa doživite edinstveni svet kristala...

Baročni vrtovi na Isola Bella

Oglejte si lep srednjeveški Bergamo, mesec ljubezni maj pa nas vabi, ko je lepota cvetenja največja, tako ob jezeru Maggiore, kot na čudovitih Borromejskih otokih…

Zanimivi San Gimignano

Prepustite se v času, ko zacveti v eni najlepših in najzanimivejših pokrajin Italije - Toskani, ki je zibelka renesanse, zgodovine in kulture... Spoznajte in občutite zakaj so jo poveličevali mojstri umetnosti, gurmani in sladokusci.

Čarobna polja Provanse

Provansa je sanjska francoska pokrajina, ki je zaradi svoje lepote vseskozi privabljala številne umetnike, ki so se tu opajali z bleščečo mediteransko svetlobo, sinjino neba in vonjem sivke. Pokrajina je pustila pečat tudi na premnogih znanih slikarskih delih, kakor ga bo s svojim nepozabnim čarom pustila tudi na vas. Pridružite se nam na potepanju po Provansi in uživajte v vrtincu nepozabnih vonjav in gurmanskega okušanja.

Baščaršija-tradicionalna ponudba

skok v Sarajevo - zakaj pa ne?

Čudovita Budimpešta ob lepi modri Donavi

Budimpešta - lepotica ki vabi s svojimi palačami, cerkvami, trgi, mostovi in bogato zgodovino ter temperamentnimi prebivalci. Pridružite se nam pri obisku in najboljšem ogledu Madžarske prestolnice.

 Mogočni Parlament v Budimpešti

Obiščite z nami vzhodno sosedo Madžarsko in spoznajte njene lepote, zgodovino, kulturo in tradicijo. Presenečeni boste!

Čudovit akvarij

Obiščite z nami srednjeveški bonbonček Mantovo ter enega največjih in najlepših akvarijev v Evropi v Genovi, kjer se sprehajate med floro in favno sredozemskega in Tihega oceana.

Učena, svetniška, sejemska Padova

Padova -mesto učenosti in svetnikov, Ravena-mesto neprecenljivih mozaikov in bizantinskih spomenikov, Rimini-turistično mesto s številnimi hoteli ob dolgi peščeni plaži in San Marino, najstarejša evropska republika s svobodo demokracije... tako različni, tako zanimivi, očarljivi...

Prelepi Belveder

Oglejte si čarobno prestolnico, ki vedno vabi na ogled svoje bogate dediščine. Na Dunaju odmevajo prijetne melodije Mozarta in Straussa, kjer so pustili svoj pečat tudi znani Slovenci

Bavarska prestolnica München

Spoznajte bogato bavarsko prestolnico z dolgo tradicijo, bogato zgodovino, življensko energijo in enim najbogatejših tehničnih muzejev v Evropi. Ogledali si bomo tudi baročni dvorec na Kimskem jezeru in rudnik soli v Berchtesgadnu.

Ohridsko jezero

Spoznajte lepote, zgodovino in kulturo Makedonije, nekdanje naj južnejše republike Jugoslavije, ki skriva številne zanimivosti in bisere.

Sofija

Vabimo vas na nepozabno pot v Bolgarijo - deželo, ki leži v osrčju Balkana in predstavlja vez med Evropo in Orientom; deželo tradicije ter velikih kontrastov. Bolgarija ima izjemno veliko kulturnih in naravnogeografskih spomenikov pod Unescovo zaščito. Neokrnjena narava, starodavna mesta, prijazni ljudje, pestra kulinarika, folklora, tradicija in običaji... Razvajajte se in doživite resničen utrip bolgarske dežele.

Papeški Avignon ob reki Roni

Provansa je sanjska francoska pokrajina, ki je zaradi svoje lepote vseskozi privabljala številne umetnike, ki so se tu opajali z bleščečo mediteransko svetlobo, sinjino neba in vonjem sivke. Pokrajina je pustila pečat tudi na premnogih znanih slikarskih delih, kakor ga bo s svojim nepozabnim čarom pustila tudi na vas. Pridružite se nam na potepanju po Provansi in uživajte v vrtincu nepozabnih vonjav in gurmanskega okušanja.

Slovite Firence

Obiščite srce in bisere Toskane: Firenze, Siena in San Gimignano.

Pravljični viteški Neuschwanstein

Doživite pravljico, kot jo je sanjski kralj Ludvig II.Bavarski sanjaj pri belem dnevu. V treh dneh bomo spoznali Bavarsko z vsemi njenimi pravljicami.

Slovita brandenburška vrata

Spoznajte prestolnico Nemčije, prestolnico nasprotij, prestolnico zgodovine in neverjetne življenske moči...

Brandenburška vrata

Pojdite z nami v Berlin, mesto, ki vas fascinira, zapelje, očara. Obiskali bomo tudi sanjske dvorce Pruskih kraljev in eno najlepših Nemških mest- Dresden.

Čudoviti mozaiki v samostanih

Bela srbska prestolnica in čudoviti zakladi pravoslavnih samostanov bodo z nami nepozabni.

Hram sv Sava

Kjer se poljubita Sava in Donava, kjer je bil dolgo časa center "sveta"...

Würzburg

Čez stara romantična mesta, čez nežno valovite travnike, mimo vinogradov, jezer in prek rek, proti pravljičnim gozdnim obronkom Bavarskih Alp. Kot bi se čas ustavil pred nekaj stoletji. Romantična cesta je dolga kar 350 km, in povezuje kraje med mestoma Füssen na jugu in Würzburg na severu.

Romantični dvorec Weikersheim

Bavarska s starimi cestami ob katerih ležijo čudovita srednjeveška mesta z ozkimi mestnimi uličicami, napol lesenimi mestnimi hišami, veličastnimi baročnimi palačami, elegantnimi cerkvami in pravljičnimi gradovi ...

Čudovite renesančne Firence

Prepustite se eni najlepših in najzanimivejših pokrajini Italije - Toskani, ki je zibelka renesanse, zgodovine in kulture... Spoznajte in občutite zakaj so jo poveličevali mojstri umetnosti. Zasluži si tri dni vašega časa.

Prelepa Praga

Praga je od nekdaj bila prestolnica učenosti, legend in pravljic. Zlata Praga je mesto bogate Evropske kulturne in arhitekturne dediščine. Vladarji so ustanavljali lepa mesta, plemiči čudovite gradove, vabili najboljše mojstre in umetnike, ki so dali svoj večni pečat, med njimi tudi naš Jože Plečnik.

Čudovita Praga

Praga je vedno veljala za eno najlepših mest ob Vltavi, imenovana tudi ''zlata'', "mesto zvonikov",... Prestolnica je bila središče učenosti, legend in pravljic. Zlata Praga je mesto bogate Evropske kulturne in arhitekturne dediščine, saj je bila dežela že v srednjem veku ena najbogatejših v Evropi.

Termalna voda- čisti užitek

Privoščite si čudovito izkušnjo na podeželju kjer se je ustavil čas. Bučnice in trte, mlini in lončarstvo. Kjer boste dopoldan uživali v termalni vodi in se popoldan sprehajali po avstrijski -štajerski prestolnici Gradz-u.

Bogate baročne dvorane

Obiščite gradove sanjskega kralja Ludvika II. Bavarskega, ki je svoje čarobne ideje tudi uresničil... V dveh dneh odkrijte pravljico.

Dvorec Schönbrunn

Dunaj - metropola elegance, zgodovine, umetnosti, kulture,navdiha in dobrot.

Firenze, renesančno mesto

Toskana je navdih, je pesem, je umetnost. Spoznajte poleg Firenz tudi "učeno" Bolonijo in zanimivo mestece Lucco.

Čudovite renesančne Firenze

Z nami nadgradite šolske vsebine z obiskom Toskane, zibelke renesanse in umetnosti; zgodovine in lepot arhitekture.

Skrivnostna Petra

Čarobna Jordanija in raznolik Izrael, zibelki življenja, kultur, verstev in zgodb. Doživite to najboljše.

Oxford univerza učenosti, Tur Tur Turizem

London-središče, ki te očara, začara, preseneča… Skozi stoletja center moči, napredka, zgodovine in nasprotij. Odpeljali vas bomo na vse zanimivosti Londona in obiskali najlepša in najpomembnejša mesteca v njegovi okolici.

Tur Tur Turizem - slavna fontana in džamija v Sarajevu

Sarajevo mesto nostalgije, burekarnic in čevapčarnic.