Firenze z Bolognio in Luco

2 dni, od 117 €

Toskana je navdih, je pesem, je umetnost. Spoznajte poleg Firenz tudi "učeno" Bolonijo in zanimivo mestece Lucco.

1. dan: LJUBLJANA – BOLOGNA – LUCA - FIRENZE
Odhod avtobusa iz Ljubljane ob 05.00. Vožnja proti mejnemu prehodu Fernetiči in dalje po avtocesti do Bolonije ali »Dotta« - učena, mesto z najstarejšo univerzo na svetu. Postanek za ogled nekaterih zanimivosti: bolonjskih stolpov, Piazza Maggiore in Piazza del Nettuno z Neptunovim vodnjakom, cerkev San Petronio, ki je ena največjih gotskih cerkva v Italiji, srednjeveška palača Palazzo Comunale,… Dalje vožnja v Toskano do majhnega starega obzidanega mesta Lucca in postanek za sprehod in ogled, med drugim ostanke rimskega amfiteatra, cerkev Sv. Mihaela, stolnico Sv. Martina. Po ogledu vožnja proti Firencam oz. do hotela v okolici. Večerja in prenočevanje.

2. dan: FIRENZE
Po zajtrku ogled mestnih znamenitosti Firenc - stolnica, krstilnica, Giottov zvonik, Dantejeva rojstna hiša, Medičejska kapela, Stari most, cerkev Sv. Lovrenca, trg Signoria, Bargello, Piazzale degli Uffizi in cerkev Sv. Križa. Krajši postanek na razgledni ploščadi Piazzale Michelangelo. Nekaj prostega časa za kosilo. Popoldan se bomo zapeljali do toskanske znamenitosti - Vinci, kjer je najbolj znan muzej Leonarda da Vincija. Ta je deloval v času renesanse, ko meja med umetniki in izumitelji ni bila jasno začrtana. Njegovi dosežki pa sodijo tako na področje znanosti kot umetnosti. Po čudoviti toskanski pokrajini bomo nadaljevali vožnjo po apeninski avtocesti mimo Bologne, Ferrare in Benetk proti Ljubljani, s predvidenim prihodom pozno zvečer.

CENA:
117,00 € (pri udeležbi najmanj 42 oseb )

CENA VKLJUČUJE: prevoz s sodobnim turističnim avtobusom, cestne pristojbine, večerja, prenočevanje in zajtrk v hotelu 3*, vsi zunanji ogledi po programu, organizacija izleta in DDV.

MOŽNA DOPLAČILA: morebitne vstopnine pribl. 12 €  ( vstopnine v državnih Muzejih so proste za mladino do 18 in nad 65 letom, vendar potrebno tudi potrdilo in predhodni dogovor !)

ODHOD: po vaši izbiri