Dunaj v cvetju in njegovi parki

2 dni, od 105,00 €

1. dan: LJUBLJANA – KAMNIK – DUNAJ
Odhod iz Ljubljane/Kamnik/Domžale ob 6. uri in vožnja mimo Maribora in Gradca ter Dunajskega novega mesta na Dunaj. Vožnja po Gürtlu do letne rezidence Belvedere in ogled parka ter obisk botaničnega vrta. Dalje vožnja do mestnega parka kjer je direkcija dunajskih parkov in ogled mestnega parka. Nadaljevanje vožnje do Donavskega kanala, obisk Hundertwasserjevih stvaritev ter preko Donave do parka, ki ga je Dunaj dobil v času svetovne razstave WIG 64 z razglednim stolpom in ga vzdržuje še danes. Ogled in možnost vzpona na Donavski stolp. Proti večeru obisk dunajskega dela Wienerwalda na Khalenbergu in pod njim pivske četrti Grinzing. Nastanitev v hotelu in prenočišče.

2. dan: DUNAJ – KAMNIK – LJUBLJANA
Po zajtrku vožnja po Ringu z ogledom najlepših stavb grajenih v »Ringstilu« ter obisk Ljudskega vrta (Volksgartna) z antičnim templjem in spomenikom cesarici Elizabeti. V bližini je še trg junakov in Minoritska cerkev s prelepim mozaikom in dvorni park s hišo metuljev. V drugem okrožju se nahaja veliki park Augarten z dvorcem, kjer imajo sedež Dunajski pojoči dečki. Postanek za sprehod in ogled. Sledi obisk zahodnega dela mesta z Schönbrunnskim parkom in dvorcem. Sprehod po parku in ogled eksotičnega vrta palm, hišo metuljev, vrtničnega vrta, vrta fuksij, botaničnega vrta, tirolske hiše in Gloriete obdane z jezerom in parkom ter Oranžerijo (možen obisk dvorca). V popoldanskih urah povratek v Ljubljano s prihodom ob cca 22. ure.

 

CENA NA OSEBO:       105,00 € pri udeležbi najmanj 40 oseb

            112,00 € pri udeležbi najmanj 35 oseb

CENA VKLJUČUJE: prevoz s sodobnim turističnim avtobusom, vse cestne pristojbine, prenočevanje v dvoposteljnih sobah v 3* ali 4* hotelu z zajtrkom, vodenje potovanja, DDV in stroški organizacije.

MOŽNA DOPLAČILA:

(ob prijavi) enoposteljna soba 25 €;

(vodniku na poti):  vstopnine : botanični vrt - prost vstop, Donavski stolp 5,90 €, Kahlenberg razgledna terasa  0,50 €, Hofburg schmetrlinghaus  6,00 €, Palmhaus 4,00 €, Schmeterlinghaus 3,00 €, Oranžerija 4,00 €, Dvorec Schönbrunn 15,00 €.

ODHOD: po izbiri vaše skupine