Nostalgična Bosna in Hercegovina

2 dni, od 99,00 €

1. dan: LJUBLJANA–SARAJEVO
Odhod avtobusa ob 4.00 uri zjutraj iz Ljubljane. Vožnja  mimo Zagreba, Slavonskega Broda, Zenice do Sarajeva. Po prihodu v bosansko prestolnico avtobusni ogled mesta tako novega kot starega dela, stičišča številnih kultur. Sprehodili se bomo po starem mestnem jedru: Principov most, Mestna hiša - Vječnica, Gazi Husrevbegova džamija, stara pravoslavna cerkev, katedrala, Svrzina hiša, Baščaršija, ki je srce in duša mesta s številnimi trgovinicami, umetnostno obrtnimi delavnicami... kjer bo tudi nekaj prostega časa. Obisk tunela pod sarajevskim letališčem, ki je bil med vojno edini izhod iz obkoljenega mesta. Namestitev v hotelu, večerja in prenočevanje. Zvečer možnost obiska panoramskega stolpa »Avaz twist tower«, kjer bomo 150 m nad Sarajevom uživali v lučeh mesta.

2. dan: SARAJEVO–LJUBLJANA
Po zgodnjem zajtrku vožnja skozi Konjic v dolino Neretve do Jablanice. Postanek pri spominskem kompleksu Bitke na Neretvi, nato nadaljevanje potovanja po slikoviti dolini Neretve do Mostarja. Ogled starega mestnega jedra ‘’Kujundžiluk’’ in starega mosta, kjer se vršijo znameniti mostarski skoki. Most je bil v zadnji vojni porušen, nato pa s pomočjo Unesca obnovljen in 2004 ponovno odprt. Nadaljevanje vožnje do Međugorja in krajši postanek. Nadaljevanje vožnje proti Hrvaški proti Splitu in po avtocesti mimo Zadra v Slovenijo. Predviden prihod v Ljubljano v poznih večernih urah.

CENA NA OSEBO:    99,00 € (najmanj 50 oseb na avtobusu)
                                 102,00 € (najmanj 45 oseb na avtobusu)
                                 108,00 € ( najmanj 40 oseb na avtobusu)

CENA VKLJUČUJE: avtobusni prevoz po programu, dva voznika, cestnine in cestne pristojbine, 1x pol penzion ( večerja, prenočevanje in zajtrk) v hotelu 3 * v centru mesta, v dvoposteljnih sobah, oglede po programu z vstopnino v džamijo in tunel, strokovno vodenje, organizacijo potovanja, DDV.

MOŽNA DOPLAČILA:
-enoposteljna soba 20,00 €
- vstopnina na "Avaz twist tower" pribl. 1,00 €
-riziko odpovedi 5,00 €
-dodatno zdravstveno zavarovanje 4,50 €

 

Odhod po izbiri vaše skupine.