Budimpešta

2 dni, od 120 €

1. dan: LJUBLJANA–BUDIMPEŠTA
Zjutraj ob 06.00 odhod turističnega avtobusa iz Ljubljane. Vožnja po avtocesti mimo Celja, Maribora in dalje na Madžarsko. Pot nas bo peljala ob južni obali Blatnega jezera, skozi številne počitniške kraje in mimo jezera Valence. Krajši postanki na poti. Po prihodu v  Budimpešto orientacijski ogled mesta. Obiskali bomo Citadelo nad mestom in si ogledali mesto in mostove na Donavi, spomenik škofu Gelertu in peljali preko Elizabetinega mostu do znane Matjaževe kleti, nato sprehod po promenadni ulici Vaci, s postankom za kofetek ali ''bikovo kri''. Nadaljevanje po glavni trgovski ulici Pešte do Nep stadiona,  Trga junakov, skozi Mestni park in mimo Vajda Hunyadijevega dvorca do hotela. Nastanitev v hotelu 4*. Večerja v čardi – značilni madžarski restavraciji s cigansko glasbo in folkloro. Prenočevanje.

2. dan: BUDIMPEŠTA-LJUBLJANA
Po zajtrku nadaljevanje ogleda mestnih znamenitosti: V Pešti Veliki in Mali venec, Opero, cerkev Sv. Štefana, Parlament, Verižni most, Margaretin otok…, Budim s kraljevo palačo, Matjaževo cerkev z ''Ribiško trdnjavo''. Popoldan vrnitev prodi domovini po severni strani Blatnega jezera. Krajši postanek na Balatonu in na poti.  Prihod v Ljubljano v poznih večernih urah.

CENA NA OSEBO:
120 EUR
(pri udeležbi najmanj 40 oseb na avtobusu)

CENA VKLJUČUJE: prevoz s sodobnim turističnim avtobusom, cestne pristojbine, 1x prenočevanje s samopostrežnim zajtrkom v hotelu 4* v Budimpešti, nastanitev v dvoposteljnih sobah, značilno večerjo z glasbo, folkloro in pijačo v čardi, oglede, vodenje in organizacijo potovanja.

MOŽNA DOPLAČILA:

- (ob prijavi): enoposteljna soba 30 €

- (vodniku na poti) VSTOPNINE pribl. 9 € (Matjaževa cerkev in Ribiška trdnjava)

ODHOD: po izbiri vaše skupine