Praga

2 dni, od 119 €

Praga je vedno veljala za eno najlepših mest ob Vltavi, imenovana tudi ''zlata'', "mesto zvonikov",... Prestolnica je bila središče učenosti, legend in pravljic. Zlata Praga je mesto bogate Evropske kulturne in arhitekturne dediščine, saj je bila dežela že v srednjem veku ena najbogatejših v Evropi.

1. dan.: LJUBLJANA–PRAGA
Ob polnoči odhod avtobusa iz Ljubljane. Vožnja mimo Celovca, Liezena, Linza proti Pragi z krajšimi postanki na poti. Po prihodu  orientacijski avtobusni ogled mesta in nekaj prostega za osvežitev. Nadaljevali bomo z ogledom grajskega kompleksa Hradčanov z kraljevo palačo, katedralo sv. Vida, s stolpom Daliborka ter znamenito Zlato ulico. Nadaljevanje ogleda Male Strane in Karlovega mostu, ki so ga zgradili v 14. stol. in ga krasijo številni kipi svetnikov, med njimi je tudi Sv. Janez Nepomuk, ki so ga s tega mostu vrgli v Vltavo. Pot nas bo peljala mimo Narodnega gledališča, do starega dela mesta s Staromestnim trgom, kjer stoji Stara Mestna hiša z astronomsko uro iz 15. st., s spomenikom Jana Husa in z mnogimi drugimi pomembnimi palačami in cerkvami. Nastanitev, večerja in prenočevanje v hotelu 3*.

2. dan.: PRAGA - LJUBLJANA
Po zajtrku ogled ostalih znamenitosti, več kot tisoč let stare prestolnice. Ogledali si bomo Vaclavske namesti s spomenikom Vaclavu…, kjer je tudi priljubljeno zbirališče meščanov, Plečnikovo cerkev, Narodni muzej…Nekaj prostega časa na velikem božičnem sejmu. V popoldanskih urah odhod proti Sloveniji, kamor je prihod predviden v nočnih urah.

CENA NA OSEBO:
119 € pri udeležbi najmanj 40 oseb
149 € pri udeležbi najmanj 20 oseb

CENA VKLJUČUJE: prevoz s sodobnim turističnim avtobusom, dva voznika, cestne pristojbine, 1x polpenzion v dvoposteljnih sobah v hotelu 3*, vsi zunanji ogledi po programu, DDV, vodenje in organizacijo izleta.

MOŽNA DOPLAČILA:
- enoposteljna soba 20 €, (ob prijavi)
- večerja v značilni pivnici pri Fleku 18 EUR (potrebna predhodna rezervacija),
- VSTOPNINE: Hradčany 15 €

ODHOD: po vaši izbiri