Firenze , Siena in San Gimignano

2 dni, od 120 €

Obiščite srce in bisere Toskane.

1. dan: LJUBLJANA –SIENA – SAN GIMIGNANO - FIRENZE

Odhod avtobusa iz Ljubljane ob 05.00. Vožnja proti mejnemu prehodu Fernetiči in dalje po avtocesti proti Toskani do Siene. Postanek za ogled mesteca, ki je znano po najbolj slavni konjski dirki na svetu – Paliu, v svojem nederju pa skriva veliko mestnih biserov oz. znamenitosti: stolnica, krstilnica, trg Piazza del Campo itd. Vožnja do San Gimignana, ti. srednjeveškega Manhattana, mesteca, ki si je to ime prislužilo zaradi visokih obrambnih stolpov, ki ga krasijo. Po ogledu vožnja proti Firencam oz. do hotela. Večerja in prenočevanje.

2. dan: FIRENZE

Po zajtrku ogled mestnih znamenitosti Firenc - stolnica St. Maria del Fiore,, krstilnica, Giottov zvonik, Dantejeva rojstna hiša, Medičejska kapela, Stari most, cerkev Sv. Lovrenca, trg Signoria, Bargello, Piazzale degli Uffizi in cerkev Sv. Križa. Krajši postanek na razgledni ploščadi Piazzale Michelangelo. Nekaj prostega časa za kosilo. Popoldan se bomo zapeljali do toskanske znamenitosti - Vinci, kjer je najbolj znan muzej Leonarda da Vincija. Ta je deloval v času renesanse, ko meja med umetniki in izumitelji ni bila jasno začrtana. Njegovi dosežki pa sodijo tako na področje znanosti kot umetnosti. Po čudoviti toskanski pokrajini bomo nadaljevali vožnjo po apeninski avtocesti mimo Bologne, Ferrare in Benetk proti Ljubljani, s predvidenim prihodom pozno zvečer

CENA:             
120,00 € (pri udeležbi najmanj 42 oseb)

CENA VKLJUČUJE: prevoz s sodobnim turističnim avtobusom, cestne pristojbine, večerja, prenočevanje in zajtrk v hotelu 3*, vsi zunanji ogledi po programu, organizacija izleta in DDV ter 3 profesorji spremljevalci.

MOŽNA DOPLAČILA: morebitne vstopnine pribl. 12 € ( vstopnine v državnih Muzejih so proste za mladino do 18 in nad 65 letom, vendar potrebno tudi potrdilo šole – predhodni dogovor !)

 

ODHOD: po vaši izbiri