Sarajevo 3 dni

3 dni, od 135,00€

Sarajevo mesto nostalgije, prijaznih in pristnih ljudi ter čevapčarnic.

1. dan: LJUBLJANA – SARAJEVO
Odhod avtobusa ob 04.00 zjutraj iz Ljubljane. Vožnja mimo Zagreba, Slavonskega Broda, Zenice do Sarajeva. Po prihodu v bosansko prestolnico avtobusni ogled mesta in obisk starega mestnega jedra: Principov most, Mestna hiša - Vječnica, Gazi Husrevbegova djamija, stara pravoslavna cerkev, Svrzina hiša, Baščaršija, ki je srce in duša mesta s številnimi trgovinicami, umetnostno obrtnimi delavnicami...in nekaj prostega časa za individualne oglede. Po ogledu mesta nastanitev v hotelu Hollywood 4*, večerja z glasbo in prenočevanje.

2. dan: SARAJEVO – JABLANICA – MOSTAR – SARAJEVO
Po zajtrku vožnja skozi Konjic v dolino Neretve. Postanek pri spominskem kompleksu Bitke na Neretvi, nato nadaljevanje potovanja po slikoviti dolini Neretve do Mostarja. Ogled starega mestnega jedra ‘’Kujundžiluk’’ in starega mosta, kjer se vršijo znameniti mostarski skoki. Most je bil v zadnji vojni porušen, nato pa s pomočjo Unesca obnovljen in 2004 ponovno odprt. Po ogledu vrnitev v Sarajevo. /Večerja v tipični bosanski restavraciji ob živi glasbi - za doplačilo/. Prenočevanje.

3. dan: SARAJEVO – TRAVNIK – JAJCE – BANJA LUKA – LJUBLJANA
Po zajtrku vožnja v ”evropski Istanbul” - Travnik, kot ga pogosto imenujejo. Ogled mesta in rojstne hiše Iva Andriča. Nadaljevanje avtobusne vožnje v Jajce. Ogled mesta, v katerem je bilo II. zasedanje AVNOJA: staro mestno jedro s srednjeveško citadelo, slapovi na rekli Plivi, muzej II. zasedanja Avnoja. Nadaljevanje poti v Banja Luko, prestolnice Republike Srbske. Postanek za ogled mesta. V popoldanskih urah vožnja proti Hrvaški in Sloveniji. Predviden prihod v Ljubljano v večernih urah.

CENA NA OSEBO:
135 €, min 45 oseb
144 €, min 40 oseb 
163 €, min 30 oseb

CENA VKLJUČUJE: avtobusni prevoz po programu, cestnine in cestne pristojbine, 1x pol pension, 1 x prenočevanje z zajtrkom v hotelu 4*, v dvoposteljnih sobah, zunanje oglede po programu z vstopnino v džamijo, strokovno vodenje, organizacijo potovanja, DDV.

MOŽNA DOPLAČILA (ob prijavi):
enoposteljna soba 25 € (za dve noči), število sob je omejeno.
večerja v tipični bosanski restavraciji ob živi glasbi 15 €
DOPLAČILO: za vstopnine vodniku na poti: pribl. 6 €: vstopnina za tunel, razgledni stolp, Andričeva hiša. Degustacija vin (drugi dan) 5 €.

ODHOD: 25.05.2012
Po vaši izbiri.