München, Chiemsee in Berchtesgaden za šolske skupine

2 dni, od 99 €

1. dan: LJUBLJANA – MÜNCHEN
Odhod avtobusa je ob 06.00 izpred šole v Ljubljani, vožnja skozi karavanški predor in naprej po turski avtocesti mimo Salzburga na Bavarsko do Münchena. Po prihodu avtobusni orientacijski ogled bavarske prestolnice: starega mestnega jedra z ostanki mestnih vrat, Kraljevega in Odeonski trg, Ludvikove in Maksimiljanove ceste, Ludvikove univerze, stare, nove in moderne Pinakoteke, ... obisk Tehničnega muzeja,– enega največjih tehničnih muzejev na svetu. Krajši sprehod po središču mesta z obiskom Mihaelske cerkve, stolnice in Marijinega trga s staro in veličastno novo mestno hišo. Po ogledu nekaj prostega časa. Vožnja do kraja nastanitve. Večerja in prenočevanje.

2. dan: BAVARSKA - CHIEMSEE – LJUBLJANA
Po zajtrku vožnja do jezera Chiem, sredi katerega kraljujeta dva večja otoka: Fraueninsel (Ženski otok) s samostanom in Herreninsel (Moški otok) s palačo kralja Ludvika II. Vkrcali se bomo na ladjo in plovba na otok Herren, kjer si bomo ogledali dvorec bavarskega kralja Ludvika II, pomanjšana kopija francoskega Versaillesa. Z ladjo se bomo potem vrnili v Prien in pot nadaljevali po eni najlepših alpskih dolin do Bertesgadena. Obisk Kraljevega jezera. Po želji obisk rudnika soli (za doplačilo vstopnine). Vrnitev z avtobusom proti domovini. Krajši postanki na poti in prihod v večernih urah.

CENA:
99,00 € (pri udeležbi najmanj 45 dijakov)
104,00 € (pri udeležbi najmanj 40 dijakov)
105,00 € (pri udeležbi najmanj 35 dijakov)

CENA VKLJUČUJE: prevoz s sodobnim turističnim avtobusom, stroške voznika, cestne pristojbine, vsi zunanji ogledi po programu, polpenzion v hotelu ali penzionu 3* v dve ali več posteljnih sobah, prevoz z ladjo po programu, slovensko vodenje, DDV, stroške organizacije in 3 profesorji/spremljevalci.

MOŽNA DOPLAČILA: enoposteljna soba za profesorje 18 €; dodatno zdravstveno zavarovanje za dijake pribl. 4 €;
Vstopnina v dvorec na otoku Herreninsel je za dijake prosta na osnovi potrdila šole, vendar potrebna rezervacija. Rudnik soli pribl 8 € za dijake (obvezno moramo ob najavi skupine rezervirati)

ODHOD: po vaši izbiri