Makedonija z letalom

4 dni, od 479 €

1. dan: LJUBLJANA–SKOPJE–OHRID
Zbirališče potnikov na Letališču Jožeta Pučnika v Ljubljani ob 12.15. Polet letala ob 13.40, s pristankom na letališču v Skopju ob 15.15. Po ureditvi mejnih formalnosti prevoz v mesto Skopje in ogled mestnih zanimivosti, danes enega najlepše urejenih mest na Balkanu: trdnjava Kale, cerkev Sv. Spasa, Mustafa Pašina džamija, reka Vardar starim mostom in stari del mesta. Pozno popoldne nadaljevanje potovanja z avtobusom mimo Tetova, Gostivara in Kičeva v Ohrid. Nastanitev v hotelu ob Ohridskem jezeru, večerja, prenočevanje.

2. dan: OHRID
Zajtrk, nato ogled kulturnozgodovinskih znamenitosti Ohrida: cerkev Sv. Sofije, Sv. Jovan Kaneo, Sv. Kliment, Klimentova univerza, Samuelova trdnjava, idr. Nato nekaj časa prosto za oddih, sprehod po mestu in nakup spominkov ali ohridskih biserov. Povratek v hotel. Popoldne prosto. Priporočamo izlet z ladjo po Ohridskem jezeru do samostana Sv. Naum (doplačilo), postanek za ogled in oddih, nato povratek v hotel. Večerja, prenočevanje.

3. dan: BITOLA–PRESPANSKO JEZERO
Po zajtrku vožnja z avtobusom po panoramski cesti preko planine Galičice na Prespansko jezero s postanki na razglednih točkah, s čudovitim razgledom na Ohridsko in Prespansko jezero. Vožnja mimo Resna v Bitolo, orientacijski ogled (ob doplačilu kosilo) in obisk antične Herakleje. Popoldne povratek v hotel. Večerja in prenočevanje v hotelu.

4. dan: OHRID–DEBAR–SV. JOVAN BIGORSKI–MAVROVO–TETOVO–SKOPJE–LJUBLJANA
Po zajtrku odhod avtobusa skozi Strugo po dolini Crni Drim mimo Debarskega jezera v Debar in naprej do samostana Sv. Jovan Bigorski. Postanek za ogled samostanske cerkve, nato vožnja do jezera Mavrovo. Krajši postanek ob jezeru, potem nadaljevanje potovanja mimo Gostivara in Tetova v Skopje, do skopskega letališča. Polet letala Adrie Airways proti Ljubljani ob 15.55 in pristanek na Letališču Jožeta Pučnika Ljubljana ob 17.25.

CENA potovanja:      515,00 EUR (najmanj 25 udeležencev)

                                   499,00 EUR (najmanj 30 udeležencev)

                                   479,00 EUR (najmanj 40 udeležencev)

 

CENA VKLJUČUJE: letalski prevoz z Adrio Airways iz letališča Brnik, letališke takse, prevoz s sodobnim turističnim avtobusom po programu in cestne pristojbine v Makedoniji, 3 x pol penzion (večerja, prenočevanje in zajtrk), v hotelu 4*, v dvoposteljnih sobah, oglede in vstopnine po programu, slovenski in lokalni vodnik, DDV in organizacijo potovanja.

MOŽNA DOPLAČILA (ob prijavi):

  • enoposteljna soba 45 € (število sob je omejeno)

  • izlet z ladjo pribl. 15 €

  • riziko odpovedi 26 €

  • dodatno zdravstveno zavarovanje 7 € ( do 75 let)

ODHOD:na povpraševanje