Rimini in San Marino

2 dni, od 98 €

1. dan: LJUBLJANA – PADOVA – RAVENNA – RIMINI
Odhod avtobusa ob 06.00 z dogovorjenega mesta. Vožnja skozi mejni prehod Fernetiči in po avtocesti do Padove, enega od središč Benečije. Postanek za ogled cerkve Sv. Antona Padovanskega, zgrajene v 13. st. Kratek čas prosto za samostojne oglede in nakupe, na trgu, kjer je običajno ‘’sejmni dan’’. V popoldanskih urah nadaljevanje poti po jadranski magistrali, mimo Chiogge do Ravenne. Postanek za ogled znamenitih bizantinskih bazilik. Nato vožnja proti Riminiju, nastanitev v hotelu, večerja in prenočevanje.

2. dan: RIMINI – SAN MARINO – LJUBLJANA
Po zajtrku ogled starega mestnega jedra s templjem družine Malatesta in Avgustovim slavolokom, ki so ga ponovno uredili po drugi svetovni vojni. Nato nadaljevanje poti v najstarejšo evropsko republiko San Marino. Daljši postanek za ogled mestnih znamenitosti: vrata in cerkev Sv. Frančiška, Trg svobode z vladno palačo, bazilika Sv. Marina... V San Marinu se lahko kupi najlepše in ugodne stvari iz usnja. Popoldne vožnja mimo Benetk do Ljubljane, kamor je prihod predviden v poznih večernih urah.

CENA:
98 € pri udeležbi minimalno 45 oseb
109 € pri udeležbi minimalno 40 oseb

CENA VKLJUČUJE: prevoz s sodobnim turističnim avtobusom po programu, en polpenzion (večerja, zajtrk) v hotelu 3* v dvoposteljnih sobah v Riminiju ali okolici, cestne pristojbine in parkirnine, DDV, vodenje in organizacijo potovanja.

MOŽNA DOPLAČILA (ob prijavi): enoposteljna soba 20 €; (vodniku na poti): vstopnine pribl. 15 €,

Gostje pod 18 let in nad 65 let imajo skoraj v vseh državnih muzejih vstopnine brezplačne.

ODHOD: po vaši izbiri do maja in od oktobra dalje 2012