Dunaj

2 dni, od 89 €

Dunaj - metropola elegance, zgodovine in navdiha.

1. dan: LJUBLJANA – DUNAJ
Odhod avtobusa iz Ljubljane ob 06.30. Vožnja po avtocesti mimo Celja in Maribora in naprej mimo Gradca do avstrijske prestolnice - Dunaj. Orientacijski avtobusni ogled mesta: znamenita dunajska opera, Mestni park, Hofburg, muzeji, Parlament, Mestna hiša, Borza, Urania,... Sprehod po središču mesta: od spomenika Marije Terezije skozi Hofburg, mimo zakladnice in cesarske grobnice do cerkve Sv. Štefana,...Popoldan lahko preživimo v enem od muzejev (Naturhistorische ali Kunsthistorishe Museum) ali pa si ogledamo Haus der Musik. Prevoz do hotela in prenočevanje.

2. dan: DUNAJ – LJUBLJANA
Po zajtrku v hotelu se bomo zapeljali do slovitega dvorca Schönbrunn, ki je bil leta 1996 razglašen za svetovno kulturno dediščino (UNESCO), z možnostjo ogleda notranjosti, kjer se bomo sprehodili skozi številne dvorane,salone in sobane,ki so jih Habsburžani opremljali po svojem okusu in trenutni modi. Sprehodili se bomo do prelepega baročnega parka  z veličastno Glorietto, v katerem stoji tudi Dunajski živalski vrt, katerega je ustanovil že mož Marije Terezije za svoje otroke. V popoldanskem času vožnja proti Ljubljani, kamor je prihod predviden v večernih urah.

CENA NA OSEBO:
89 € pri udeležbi najmanj 45 oseb
95 € pri udeležbi najmanj 40 oseb
100 € pri udeležbi najmanj 35 oseb

CENA VKLJUČUJE: prevoz s sodobnim turističnim avtobusom, vse cestne pristojbine, nočitev z zajtrkom v hotelu 3*, vodenje potovanja, DDV in stroški organizacije.

MOŽNA DOPLAČILA: (vodniku na poti):
vstopnine za otroke in dijake(cesarska grobnica 2 €, dvorec Schönbrunn - Grand Tour 9,5 € ali za Imperial Tour 7,5 €, ZOO je 6 € in Haus der Muzik je 6,5 €)
vstopnine za odrasle (cesarska grobnica 4 €, dvorec Schönbrunn - Grand Tour 13,5 € ali za Imperial Tour 10,5 €, ZOO je 14 € in Haus der Muzik je 9 €)

ODHOD: po vaši izbiri