Prekmurje in izlet v Gradec

2 dni, od 88 €

Privoščite si čudovito izkušnjo na podeželju kjer se je ustavil čas. Bučnice in trte, mlini in lončarstvo. Kjer boste dopoldan uživali v termalni vodi in se popoldan sprehajali po avstrijskem štajerskem Gradzu

1. dan.: Ljubljana–Dobrovnik–Moravske toplice
Odhod avtobusa iz Ljubljane do Trojan, kjer bo postanek za ''trojanski krof in kofetek''. Dalje vožnja mimo Celja, Maribora, proti Murski Soboti do Turnišča in ogled prave prekmurske hiše krite s slamo (kot muzejski prostor), farne cerkve, edinstvenega čevljarskega muzeja. Kratka vožnja do Filovcev. V umetnost črne keramike, posebnosti Prekmurja, nas bodo popeljali v lončarski delavnici v Filovcih. Ogled oblikovanja izdelkov na lončarskem vretenu, kopaste peči za žganje črne keramike ter možnost nakupa uporabnih izdelkov po zelo ugodnih cenah (tudi kot lepo božično, novoletno darilo). Naslednji postanek v Bogojini, kjer si bomo ogledali cerkev Gospodovega vnebohoda, zgrajeno po načrtih znanega arhitekta Jožeta Plečnika. Kratka vožnja do Moravskih toplic. Nastanitev v hotelu Vivat 4*, dobrodošlica ob kozarčku vrhunskega domačega belega vina in prosto popoldne za kopanje v ''Termah Sončni park Vivat''. Zvečer samopostrežna večerja in prenočevanje.

2.dan.: Moravske Toplice–Gradec-Ljubljana
Po dobrem zajtrku kopanje v Termah Sončni park Vivat – lahko celi dopoldan ali do časa ko se zapusti soba (do 11.00 ure dopoldan, oz. če bo drugačni dogovor v hotelu). Ob 12.00 uri odhod in vožnja skozi Mursko Soboto do avstrijske Radgone, dalje mimo Mureka do Avstrijsko štajerske prestolnice – Gradca. Ogled starega mestnega jedra, med drugim: glavni trg, Mestno hišo, Deželno hišo, katedralo, …, sprehod do reke Mure in ogled otoka na Muri, ki je bil zgrajen, ko je bil Gradec ''Evropska kulturna prestolnica - 2003''. Vrnitev proti domu in po želji postanek v Šentilju (ali drugje na Štajerskem) za večerjo (za doplačilo). Nato vožnja skozi Maribor proti Ljubljani, s prihodom domov v večernih urah.

CENA:
88,00 € (ob udeležbi najmanj 42 oseb v avtobusu)
95,00 € (ob udeležbi najmanj 35.oseb v avtobusu)

CENA VKLJUČUJE:
- avtobusni prevoz po programu, cestnine,
- ogledi po programu,
- prenočevanje v Termah Vivat Sončni park, hotel 4* v dvoposteljni sobi,
- kopalni plašč v času bivanja v hotelu,
- samopostrežna večerja in samopostrežni zajtrk s pridihom Prekmurja,
- neomejeno kopanje v Termah Sončni park Vivat (2 dni),
- turistična taksa, 
- vodenje in organizacija izleta oz. potovanja in DDV.

MOŽNO DOPLAČILO: za 1/1 enoposteljno sobo 15 € (število sob je omejeno), večerja na Štajerskem 11 € (drugi dan), vstopnine cca 5 €.

ODHOD: po vaši izbiri