Makedonija

4 dni, od 509 €

Spoznajte lepote, zgodovino in kulturo Makedonije, nekdanje naj južnejše republike Jugoslavije, ki skriva številne zanimivosti in bisere.

1. dan: LJUBLJANA–SKOPJE–OHRID
Zbirališče potnikov na Letališču Jožeta Pučnika, Ljubljana, uro in pol pred poletom letala v Skopje. Polet letala ob 13.25, s pristankom na letališču v Skopju ob 15.00. Po ureditvi mejnih formalnosti prevoz v mesto Skopje in kratki orientacijski ogled mestnih zanimivosti: trdnjava Kale, cerkev Sv. Spasa, Mustafa Pašina džamija, reka Vardar in stari del mesta. Pozno popoldne nadaljevanje potovanja z avtobusom mimo Tetova, Gostivara in Kičeva v Ohrid. Nastanitev v hotelu 4* ob Ohridskem jezeru, večerja, prenočevanje.

2. dan: OHRID
Po zajtrku ogled kulturnozgodovinskih znamenitosti Ohrida: cerkev Sv. Sofije, Sv. Jovan Kaneo, Sv. Kliment, Klimentova univerza, Samuelova trdnjava, idr. Nato nekaj časa prosto za oddih, sprehod po mestu in nakup spominkov ali ohridskih biserov. Povratek v hotel. Popoldne prosto. Priporočamo izlet z ladjo po Ohridskem jezeru do samostana Sv. Naum (doplačilo), postanek za ogled in oddih, povratek v hotel. Večerja, prenočevanje.

3. dan: BITOLA–PRESPANSKO JEZERO
Po zajtrku vožnja z avtobusom po panoramski cesti preko planine Galičice na Prespansko jezero s postanki na razglednih točkah, s čudovitim razgledom na Ohridsko in Prespansko jezero. Vožnja mimo Resna v Bitolo, orientacijski ogled (ob doplačilu kosilo) in obisk antične Herakleje. Popoldne se bomo zapeljali v Kruševo, mesto, ki je bila prestolnica kratkotrajne Kruševske republike in se ponaša z bogatimi kulturno zgodovinskimi spomeniki in značilno mestno arhitekturo. Povratek v hotel. Večerja, zabava, glasba s folkloro  in prenočevanje.

4. dan: OHRID–DEBAR–SV. JOVAN BIGORSKI–MAVROVO–TETOVO–SKOPJE–LJUBLJANA
Po zajtrku odhod avtobusa skozi Strugo po dolini Crni Drim mimo Debarskega jezera v Debar in naprej do samostana Sv. Jovan Bigorski. Postanek za ogled samostanske cerkve, nato vožnja do jezera Mavrovo. Krajši postanek ob jezeru, potem nadaljevanje potovanja mimo Gostivara in Tetova v Skopje, prevoz do skopskega letališča. Polet letala Adrie Airways proti Ljubljani ob 15.50 in pristanek na Letališču Jožeta Pučnika Ljubljana ob 17.20.

CENA:
509 € ( pri udeležbi najmanj 40 oseb)
525 € ( pri udeležbi najmanj 30 oseb)

CENA VKLJUČUJE: letalski prevoz Ljubljana–Skopje–Ljubljana, letališke in varnostne pristojbine z dodatkom za gorivo - 141 €, avtobusne prevoze po programu, 3 polpenzioni (zajtrk in večerja) v dvoposteljnih sobah v hotelu 4*, ob Ohridskem jezeru, oglede po programu, slovensko vodenje DDV in organizacijo potovanja.

MOŽNO DOPLAČILO (ob prijavi): enoposteljna soba 40 € za 3 noči; (vodniku na poti): izlet z ladjo 15 €, morebitne vstopnine pribl 10 €

ODHOD:  po vaši izbiri, odvisno od letalskih povezav.