Jordanija in Izrael

11dni, od 1.550 €

ODHOD:  03. 05. 2014
ČAS POTOVANJA: 11 dni | 10 noči
ČAS ZA PRIJAVE: do 10. APRILA  2014, oz. do zapolnitve mest
NAJMANJŠE ŠT. POTNIKOV: 20
VIZUM: potreben za Jordanijo, ni potreben za Izrael
PROGRAM:
1. dan- sobota, 3.5.: LJUBLJANA – AMMAN
Zbor vseh romarjev-potnikov ob 12.30 na letališču Jožeta Pučnika - Brnik in polet letala v Istanbul ter dalje do Ammana. Obrok na letalu. Po pristanku in opravljenih carinskih formalnostih vožnja v Amman, nastanitev v hotelu in prenočevanje.
2. dan- nedelja, 4.5.: AMMAN – JERASH – AMMAN
Po zajtrku se bomo zapeljali do Jerasha, kjer bo ogled starodavne Gerase, enega najbolj ohranjenih antičnih mest, s številnimi ostanki cerkva, foruma in templjev. Vrnitev nazaj v Amman in ogled jordanske prestolnice, ki velja tudi za eno najstarejših mest sveta. Ogledali si bomo: staro mestno citadelo z ostanki templjev, bazilik, palačo kalifov Umayyad in bogatim arheološkim muzejem, Downtown oz.”suk”,  spoznali islam, si ogledali  največjo Mošejo kralja Abdullaha. Večerja in prenočevanje.
3.dan- ponedeljek, 5.5.: AMMAN – MADABA - GORA NEBO – MRTVO MORJE – PETRA
Po zajtrku vožnja v Moabske gore, obisk Madabe, mesta z ohranjenimi čudovitimi mozaiki. Zapeljali se bomo na goro Nebo, od koder je Mojzes gledal obljubljeno deželo ter prelepo jordansko dolino. Vožnja do Mrtvega morja, kjer boste okusili slanost, lahko ležali na vodi in brali časopis ali pa samo uživali v najbolj slanem morju in se namazali s mineralnim blatom. Dalje vožnja do Petre in nastanitev v hotelu v Petri oz. Wadi Musi- Mojzesovi dolini. Večerja in prenočevanje.
4. dan- torek, 6.5.: PETRA – AKABA
Zajtrk in obisk Petre, rožnatega mesta, prestolnice starega ljudstva Nabatejcev; kjer so domovali tudi Rimljani, kristjani, Arabci in Beduini. Ogled antične Petre, ki je eden najzanimivejših krajev pretekle zgodovine. Petra je znana po svoji skrivnostni lepoti in posebnostih življenja. Danes je pod varstvom UNESC-a.  Po ogledu popoldanska vožnja po puščavski cesti do Akabe ob Rdečem morju. Nastanitev, večerja in prenočevanje.
5. dan- sreda, 7.5.: AKABA
Po zajtrku  sprehod po Aqabi, ki je tudi brezcarinska cona in letoviško mesto . Prevoz do urejene plaže in kopanje. Možnost fakultativnega izleta z ladjo po Rdečem morju (doplačilo). Popoldan možen fakultativni izlet v Wadi Rum- Dolino Lune, rdečo puščavo….Večerja in prenočevanje v hotelu.
6. dan- četrtek, 8.5.: JORDANIJA – EILAT / IZRAEL – MASADA – MRTVO MORJE - TIBERIJA
Zgodnji zajtrk in vožnja z avtobusom do mejnega prehoda.  Prestop jordansko-izraelske meje ob Rdečem morju, kjer se je vkrcal tudi kralj Salomon. Pot bomo nadaljevali po tektonski prelomnici na S, po izraelski strani, do krajev iz svetopisemske stare zaveze, kjer je spomin na Sodomo in Gomoro. Dalje do Mrtvega morja in Masade, pomembne trdnjave Judov. Na vrh se bomo povzpeli z žičnico, si ogledali arheološki prostor in imeli čudovit razgled na tektonski jarek Mrtvega morja. Po ogledu vrnitev z žičnico do vznožja. Nadaljevanje vožnje z avtobusom ob Mrtvem morju in obisk Kumrana, mesta Esenov, kjer so bili najdeni mrtvo morski rokopisi. Ogled arheološkega prostora. Vožnja mimo stare Jerihe, enega najstarejših mest na svetu in po jordanski dolini na sever. Nastanitev v Tiberiji ali okolici. Večerja in prenočevanje.
7. dan- petek, 9.5.: GALILEJA – SVETOPISEMSKI KRAJI ob Galilejskem jezeru
Po zajtrku bo dan posvečen krajem ob Galilejskem jezeru. Obiskali bomo svetopisemske kraje, med drugim: Tabho, Primat, Kafarnaum - Jezusovo mesto in Goro Blagrov. Ogled tega čudovitega kraja, obkroženega z Golansko planoto, Galilejskim jezerom in gričevjem spodnje Galileje. Popoldan vožnja v Nazaret . Ogled ''skrivnosti'' - bazilike Marijinega oznanjenja. Ogled in sprehod po Nazaretu. Vrnitev  do hotela, večerja in prenočevanje.
8. dan- sobota, 10.5.: TIBERIJA – HAIFA – CEZAREJA - TEL AVIV – JAFFA – JERUZALEM - BETLEHEM
Zgodnji zajtrk in vožnja do Haife in na goro Karmel, ki je bila vedno mistična gora, kjer je pustil svoj pečat sv. Elija. Obisk cerkve Karmelske Matere Božje, kjer je 'doma t.i. »škapulir«  in votline preroka. Tu imajo tudi svoje mesto s svetiščem in z enim najlepše urejenih parkov Bahai.  Nadaljevanje do stare antične Cezareje, kjer je bilo eno največjih antičnih pristanišč. Po ogledu vožnja ob sredozemski obali do Tel Aviva in stare Jafe. Sprehod po stari Jafi. Sledi vožnja mimo Jeruzalema do Betlehema, nastanitev v hotelu, večerja in prenočevanje.
9. dan- nedelja, 11.5.: BETLEHEM – JERUZALEM – BETLEHEM
Po zajtrku vožnja v Jeruzalem, ki si ga delijo Judje, kristjani in muslimani. Obiskali bomo Oljsko goro s cerkvami: Dominus Flevit, cerkev Marijinega zaspanja in Getsemani. Prečkali bomo Cedronsko dolino  in vstopili v stari del mesta. Pot nas bo vodila skozi staro mestno jedro z muslimansko, armensko, judovsko in krščansko četrtjo. Obiskali bomo križev pot in Kalvarijo s cerkvijo Božjega groba. Ogled Zidu objokovanja, svetega mesta Judov. Kratka vožnja do hotela. Večerja in prenočevanje.
10. dan – ponedeljek, 12.5.: BETLEHEM – JERUZALEM – BETLEHEM
Zajtrk in dan posvečen ogledu Betlehema. Obisk novega dela Jeruzalema s Parlamentom in spominskega obeležja umorjenih Judov v drugi svetovni vojni. Vrnitev v Betlehem. Večerja in prenočevanje.
11. dan- torek, 13.5.: BETLEHEM  -  TEL AVIV – LJUBLJANA
Zgodaj zajtrk in vožnja do letališča Tel Aviv. Polet letala proti Istanbulu-Carigradu in dalje proti  Ljubljani in predviden prihod ob 13.40 na letališče Jožeta Pučnika.

 

CENA NA OSEBO: 1.555,00 € (pri udeležbi najmanj 20 oseb)
CENA VKLJUČUJE: letalski prevoz in letališke takse, iz Ljubljana do Ammana in iz Tel Aviva do Ljubljane v ekonomskem razredu, vsi avtobusni prevozi, 9 polpenzionov (zajtrk in večerja), 1x prenočevanje z zajtrkom, nastanitev v dvoposteljni sobi v hotelih 3* in 4*, ogledi in vstopnine po programu, lokalni vodnik, vodenje, DDV in organizacija.
CENA NE VKLJUČUJE: postavk, ki so navedene kot doplačila oz. niso navedene pod cena vključuje ter storitev po posebnih naročilih. Napitnin v hotelih, lokalnim vodnikom in voznikom, ki so v arabskem svetu obvezne.

OBVEZNO DOPLAČILO (vodniku na poti): napitnine 45 €, vstopna-izstopna jordanska taksa 38 €.
MOŽNO DOPLAČILO (ob prijavi): enoposteljna soba 190 €  in ''zavarovanje rizika odpovedi'' 80 €.

PRIJAVE in INFORMACIJE: e mail info@turtur.si in telefonu 00386 (0)1 56 83 495, 041 336 812, 031 318 557,
Ob prijavi je potrebno posredovati točne osebne podatke: ime in priimek, naslov, rojstni podatki, številka potnega lista, datum izdaje in veljave (veljaven vsaj 6 mesecev od začetka potovanja), telefonska številka, E-mail poštni naslov.
PLAČILO in nakazilo ob prijavi: 500 € po osebi in riziko odpovedi, ostalo v obrokih ali teden dni pred potovanjem.
Referenca za BN02:   03052014
Nakazilo:   Nova Ljubljanska banka d.d. ; Trg republike 2, 1000 Ljubljana,Slovenija
IBAN Koda:    SI 56 0222 2025 9151 753

ODHOD: bo objavljeno