Bavarska pravljica

3 dni, od

Doživite pravljico, kot jo je sanjski kralj Ludvig II.Bavarski sanjaj pri belem dnevu.

1. dan: LJUBLJANA - CHIEMSEE - OBERAMMERGAU
Odhod avtobusa iz Ljubljane ob 07:00. Vožnja po avtocesti skozi predor Karavanke, mimo Beljaka in Salzburga do Chiemsee-ja na Bavarskem. Vožnja z ladjico na največji, moški otok Herren, na katerem stoji tudi baročni dvorec pravljičnega kralja Ludvika II Bavarskega, ki je nastal po vzoru francoskega Versaillesa. Z ladjo se vrnemo v Prien in nadaljujemo vožnjo z avtobusom po pravljični bavarski predalpski pokrajini mimo Bad Tölza, Murnaua do Oberammergaua, ki velja za eno najlepših pravljičnih vasi na Bavarskem s številnimi poslikanimi fasadami in najdaljšo tradicijo rezbarjenja. Sprehodili se bomo med najlepšimi poslikavami. Nekaj prostega časa. Kratka vožnja do hotela ali penziona. Nastanitev, večerja in prenočevanje.

2. dan: NEUSCHWANSTEIN - INNSBRUCK - LJUBLJANA
Po zajtrku vožnja do pravljičnega gradu Neuschwanstein, kjer se bomo v treh nadstropjih sprehodili skozi slikovito pripoved in pesmi iz nemškega bajeslovja, romantike in stopili v sanjski svet kralja Ludvika II.Bavarskega, katerega je kopiral tudi Disney. Vožnja do „kraljevske vile“ oz. najmanjšega ampak najbogatejšega dvorca Linderhof, ogled dvorca in parka z vodometi, s pravljično jamo in mavrskim kioskom v osrčju predalpskega bavarskega sveta. V bližini se bomo zapeljali še do enega najstarejših samostanskih kompleksov na Bavarskem –Ettala, ki slovi po prelepi baročni cerkvi in znamenitih likerjih, ter pivu. Večerja in prenočevanje.

3.dan: GARMISH PARTENKIRCHEN – INNSBRUCK – LJUBLJANA
Po zajtrku vožnja do Garmish - Partenkirchna, znanega po vsakoletni novoletni skakalni turneji. Postanek pri skakalnicah. Vožnja po čarobni Mittenwaldski pokrajini v dolino reke Inn do tirolske prestolnice Innsbruck. Orientacijski ogled z avtobusom, nato še sprehod v srednjeveško jedro, ki je bil sedež prvega princa habsburške monarhije...V popoldanskem času vožnja proti Ljubljani, kamor je prihod predviden v poznih večernih urah.

CENA
185 €
pri udeležbi najmanj 45 oseb
189 € pri udeležbi najmanj 40 oseb
199 € pri udeležbi najmanj 35 oseb

CENA VKLJUČUJE: prevoz s sodobnim turističnim avtobusom, vse cestne pristojbine, polpenzion v hotelu ali penzionu 3*, vožnja z ladjo, DDV, stroški organizacije in vodenja potovanja.

MOŽNA DOPLAČILA: Vstopnine v gradove približno 25 €. Otroci in dijaki do 18.leta imajo vstop v gradove brezplačen, vendar je potrebna predhodna rezervacija.

ODHOD: po vaši izbiri