Piramide v Bosni in Sarajevo

3 dni, od 167 €

1. dan: LJUBLJANA - VISOKO
Odhod iz Ljubljane v zgodnjih jutranjih urah in vožnja po avtocesti, mimo Zagreba, Slavonskega Broda, v Visoko. Krajši postanki na poti. Po prihodu nas bo lokalni vodnik zapeljali do točke, kjer bodo lepo vidne piramide in panoramski ogled. Vožnja do vznožja piramide Sonca, do njenih severnih arheoloških mest, kjer bo ogled pod strokovnim vodstvom. Nato nadaljevanje do podzemnih tunelov v Ravnah. V tunelu bomo predvidoma  dobro uro. Tudi prijetno okolje nas bo poživilo in nam dalo nove energije in moči. Zunaj bo možno kupiti knjige in video o piramidah, ki jih je pripravil Dr. Semir Osmanagič. Po vseh ogledih in prijetnem vzdušju, prevoz do hotela 4*, v Visokem. Nastanitev, večerja in prenočevanje.

2 dan: VISOKO – SARAJEVO
Zajtrk. Odhod iz hotela, ob 08.30 meditacija v podzemnem labirintu. Sledi obisk Mesečeve piramide z lokalnim vodnikom. Po končanih ogledih se bomo  podprli s pravimi ''bosanskimi čevapi'', nato pa se odpeljali v Sarajevo, kjer bo ogled mestnih znamenitosti.  Med drugim bomo videli: mostove na Miljetski, Carevo đamijo, Skenderijo, Baščaršijo, Vječnico, Gazihusrevo đamijo, Alipašino đamijo, sarajevsko katedralo, sinagogo in novo pravoslavno cerkev ter druge znamenitosti. Nastanitev v hotelu 3* v centru mesta. Večerja in prenočevanje. /Zvečer možnost obiska panoramskega stolpa »Avaz twist tower«, kjer bomo 150 m nad Sarajevom uživali v lučeh mesta.

3 dan: SARAJEVO – KLJUČ – JAJCE - LJUBLJANA
Po zajtrku vožnja do Iliđe in vrela Bosne. Ogled, nato pa odhod in vožnja do Travnika, rojstnega kraja Iva Andriča, pisatelja in Nobelovega nagrajenca. Obisk muzeja in čas za odlično bosansko kavico. Nadaljevanje poti do Jajca, kjer stoji muzej II. zasedanja Avnoja. Postanek za ogled čudovitih slapov na Plivi. Dalje vožnja mimo Banja Luke, Zagreba do Ljubljane, s prihodom v poznih nočnih urah.

 

 

CENA potovanja: 167,00 EUR (najmanj 40 udeležencev)

                             189,00 EUR (najmanj 30 udeležencev)

CENA VKLJUČUJE: avtobusni prevoz s sodobnim turističnim avtobusom po programu, dva voznika, cestnine in cestne pristojbine, 2 x pol penzion (večerja, prenočevanje in zajtrk), v hotelu 3* in 4*, v dvoposteljnih sobah, 1 x čevapčiči, oglede in vstopnine po programu (arheološki prostori z vodnikom in tuneli, vstopnina v Gazihusrevo đamijo), strokovno vodenje na piramidah, slovenski vodnik, DDV in organizacijo potovanja.

 

MOŽNA DOPLAČILA (ob prijavi):
- enoposteljna soba 30 € (število sob je omejeno)
- vstopnine: '' pribl.1 €
- riziko odpovedi 9,50 €
- dodatno zdravstveno zavarovanje 5 € ( do 75 let)

ODHOD: na povpraševanje