Beograd in samostani

3 dni, od 175 €

Bela srbska prestolnica in čudoviti zakladi pravoslavnih samostanov bodo z nami nepozabni.

1. dan: LJUBLJANA-BEOGRAD
Odhod avtobusa iz dogovorjenega mesta v Ljubljani ob 06.00. Vožnja po avtocesti proti mejnemu prehodu Obrežje, dalje mimo Zagreba, Slavonskega Broda, do Beograda. Po prihodu orientacijski avtobusni ogled mesta: Novi Beograd s Sava centrom, Kalemegdan-beograjska trdnjava od koder je čudovit razgled na sotočje Save in Donave, Trg Republike, ulica Kneza Mihajla, Saborna cerkev, konak kneginje Ljubice, sedež patriarha, Terazije, Dedinje kjer stoji Hiša cvetja s posmrtnimi ostanki Josipa Broza Tita (ogled), stadion JNA in Marakano, Mestno skupščino, Skupščino Srbije,... Nastanitev v hotelu in večerja.

2. dan: BEOGRAD
Po zajtrku ogled hrama Svetega Save, sprehod po centru in nekaj prostega časa. Popoldan avtobusni izlet po Šumadiji. Najprej vožnja na Avalo in ogled Meštrovičevega spomenika neznanemu junaku. Nadaljevanje vožnja v Topolo. Ogled Karadžordževega kompleksa: cerkev Sv. Jurija in Karadžordžev konak na Oplencu. Povratek v Beograd. Zvečer priporočamo večerjo (doplačilo) v boemski četrti Skadarlija. Prenočevanje.

3. dan: BEOGRAD–FRUŠKA GORA - LJUBLJANA
Po zajtrku vožnja v Vojvodino do Fruške gore oz. Krušedola ter ogled samostana z najlepšimi pozno bizantinskimi poslikavami z ikonografskimi motivi. Dalje vožnja do bližnjega samostana Novo Hopovo, učno središče za prepisovanje cerkvenih spisov, cerkev pa je primer arhitekture moravske šole in freskami grških umetnikov iz Svete Gore. Pozno v popoldanskem času povratek v domovino, vožnja na Hrvaško, mimo Zagreba, v Slovenijo, s prihodom v Ljubljano v poznih večernih urah.

CENA:
154 €  (min 40 oseb) v hotelu 3* v centru mesta
184 €  ( min 40 oseb) hotelu 4* v centru mesta

CENA VKLJUČUJE: avtobusni prevoz z udobnim turističnim avtobusom, cestnine in cestne pristojbine, 1 krat pol pension in 1 krat nočitev z zajtrkom v dvoposteljnih sobah v hotelu 3 ali 4* v Beogradu, zunanje oglede po programu, strokovno vodenje, organizacija potovanja in DDV.

MOŽNA DOPLAČILA: enoposteljna soba: 30 €/2 noči v 3* hotelu in 60 €/2 noči v 4* hotelu, večerja na Skadarliji 18 €, vstopnine približno 17€

ODHOD: po vaši želji