Krakow-Oswiencim-Chestochowa

4 dni, od 299 €

1. dan: LJUBLJANA –KRAKOV
Odhod avtobusa Ljubljane v zgodnjih jutranjih urah in vožnja mimo Graza, Dunaja in  po Moravski, mimo Olomuca in Bielsko Biale do Krakova. Mesto je uvrstil UNESCO med 12 najpomembnejših spomenikov sveta. Popoldne ogled centra s Suknenicami, Marijino cerkev, Jagelonsko univerzo in drugo. Nastanitev v hotelu, večerja in prenočišče.

2. dan: KRAKOV–WIELICZKA
Po zajtrku nadaljevanje ogleda mesta - evropskega bisera, kjer se prepletata preteklost in sedanjost. O nekdanjem blišču bogatih  Poljskih plemiških družin pričajo zgradbe in obzidja rdečih gotskih cerkva, z znamenito Katedralo, samostani in dvorci, med katere sodi biser Wawel, številni trgi, ki privabljajo ljubitelje umetnosti z vsega sveta ter obrežje Visle. Popoldne, kratka vožnja do Wieliczke in  ogled, v svetovnem merilu najbolj  zanimivega rudnika soli. Povratek v Krakov . Večerja in prenočevanje v hotelu

3. dan: KRAKOV–OSWIENCIM (AUSCHWITZ)–CZESTOCHOWA–JASNA GORA–KRAKOV
Po zgodnjem zajtrku celodnevni izlet, najprej v Auschwitz. Ogled zloglasnega koncentracijskega taborišča; dalje v znano romarsko središče Jasno goro, ki slovi že od 14. stol.  S sliko črne Marije v Pavlinskem samostanu je postal eden od najbolj obiskanih romarskih krajev na svetu. Ogled viteške dvorane, Marijine cerkve, razstavne, konferenčne dvorane, kapele, stolpe, zakladnice, orožarne, muzeja, postaje križevega pota in obzidja, ki  skupaj tvorijo nepozaben arhitekturni spomenik. Vrnitev v Krakov. Večerja in prenočevanje v hotelu.

4. dan: KRAKOV–WADOWICE-LJUBLJANA
Po zajtrku vožnja do Wadowic, rojstnega kraja papeža Janeza Pavla II. Ogled rojstne hiše farne cerkve in novega središča zgrajenega v spomin nekdanjega Krakovskega škofa. Po ogledu odhod proti domovini (s krajšimi postanki), mimo Bratislave in Dunaja…, s prihodom v zgodnjih jutranjih urah v Ljubljano.

CENA potovanja: 
299,00 € (pri udeležbi najmanj 40 oseb) 
338,00 € (pri udeležbi najmanj 30 oseb)
359,00 € (pri udeležbi najmanj 25 oseb)

CENA VKLJUČUJE: avtobusni prevoz po programu, vse cestne pristojbine in takse, dva voznika, 3 x polpenzioni (zajtrk in večerja), nastanitev v hotelih najmanj 3*, ogledi po programu v Krakowu,Auschwitzu, Czestochowi, lokalni vodnik in vodenje v slovenskem jeziku, DDV in organizacija potovanja.

DOPLAČILO (vodniku na poti): pribl.16 € vstopnina v Rudnik soli v Wieliczki, pribl. 15 € Krakow, Czestochowa, Oswiecim…

MOŽNO DOPLAČILO (ob prijavi): enoposteljna soba 60 €  in ''zavarovanje rizika odpovedi''

ODHOD: na povpraševanje skupine