Romantična cesta

4 dni, 285 €

Bavarska s starimi cestami ob katerih ležijo čudovita srednjeveška mesta z ozkimi mestnimi uličicami, napol lesenimi mestnimi hišami, veličastnimi baročnimi palačami, elegantnimi cerkvami in pravljičnimi gradovi.... Čez ta stara romantična mesta, čez nežno valovite travnike, mimo vinogradov, jezer in prek rek, proti pravljičnim gozdnim obronkom Bavarskih Alp. Kot bi se čas ustavil pred nekaj stoletji. Romantična cesta je dolga kar 350 km, in povezuje kraje med mestoma Füssen na jugu in Würzburg na severu.

1.dan: LJUBLJANA – NÜRNBERG
Odhod iz Ljubljane v zgodnjih jutranjih urah, vožnja po avstrijski avtocesti, mimo Salzburga in naprej mimo Münchna, z vmesnimi postanki do Nürnberga. Ogled »starega nemškega bisera« z najlepšimi zgodovinskimi spomeniki: med drugim ogled cerkva Sv. Lorenca in Sv. Sebalda, stare mestne hiše, hiše Alberta Dürerja in gradu. Mesto krasijo še staro mestno obzidje, številni vodnjaki in stolpi, ter stari, obrtniški del mesta Handwerkerhof.

2. dan: NÜRNBERG – WÜRZBURG
Po zajtrku si bomo zapeljali do Würzburga - starega trgovskega mesta, kjer se začenja slovita Nemška romantična cesta. Njegova lega ob reki Main, med številnimi vinogradi in pod mogočno mestno utrdbo mu dajejo poseben čar. Bogastvo mesta so v preteklosti določale družine knezoškofov, ki so zgradili baročno mojstrovino, rezidenco, ki je stavbarski čudež svoje dobe. Ogled Rezidence. Sledi sprehod skozi staro mestno jedro, z mogočno katedralo sv. Killiana, Mestno hišo, Mainski most. … Ob doplačilu se boste lahko povzpeli in si ogledali trdnjavo Marienberg s katerere je zelo lep pogled na mesto in okolico. Namestitev v hotelu, večerja in prenočevanje

3. dan: WÜRZBURG WEIKERSHEIM - ROTHENBURG OB DER TAUBER – DINKELDBÜHL - DONAUWERT
Dopoldan vožnja do enega najlepših majhnih mest na nemški romantični cesti in ogled renesančnega gradu ter zelo lepega parka Weikersheim. Nadaljevanje poti do enega najzanimivejših srednjeveških mest Rothenburg.ob der Tauber. Sprehodili se bomo po mestu, ki se ponaša s fantastičnimi fasadami, zanimivimi hišami, poznogotsko mestno cerkvijo sv. Jakoba. S svojo lego in ohranjenim starim mestnim središčem je tako posebno, da so ga že stoletja nazaj vzljubili umetniki, danes pa mestece z okoli šest tisoč prebivalci vsako leto obišče dva milijona obiskovalcev. Po ogledu se bomo odpeljali do bližnjega mesta Dinkelsbühl, kjer je za obzidji ukljenjen očarljiv srednjeveški svet sprehajališč, stopnišč, obokanih hodnikov, vsem pa dajejo pečat t.i. Fachwerk - hiše s tramovi na pročeljih. Na poti proti hotelu še krajši postanek v kraju Nördlingen. Nastanitev v mestu ali okolici in večerja.

4. dan: AUGSBURG – LANDSBERG AM LECH – FÜSSEN - LJUBLJANA
Po zajtrku se bomo odpeljali do mesta Augsburg, in ogled tretjega največjega bavarskega mesta, ki je svoj vrh dosegel na prelomu 15./16. stoletja..: Katedrala se ponaša z najstarejšimi vitraži v Nemčiji, Mestna hiša z Perlach stolpom, Steklena palača, mestno gledališče, Fuggerei, ki je bila najstarejša socialna ustanova na svetu. Ustavili se bomo v mestecu Landsberg am Lech, kjer utrip staremu mestnemu jedru daje prostoren trg z mestno hišo, mesto pa je najbolj poznano po največjem gotskem stolpu v Južni Nemčiji. Odpeljali se bomo še proti južnem delu romantične ceste. Od tu se bomo mimo umetnega jezera Forg zapeljali mimo mesta Fuessen. V mestu je bila v preteklosti poletna rezidenca augsburških škofov ter benediktinski samostan. Čudovito romantično mesto bomo opazovali, ko se bomo peljali ob reki Lech. V bližini se nahaja mestece Schwangau, ki slovi po pravljičnem gradu Neuschwanstein, ki ga bomo v daljavi tudi videli. Vožnja preko Avstrije, mimo Innsbrucka ter Küfsteina proti Sloveniji. Prihod je predviden v poznih večernih urah.

CENA:
285 € (pri udeležbi najmanj 40 oseb)

CENA VKLJUČUJE: prevoz s sodobnim turističnim avtobusom, 2 voznika, cestne pristojbine, slovensko vodenje, organizacija izleta in DDV.

MOŽNA DOPLAČILA: enoposteljna soba 22 €/noč, vstopnine približno 24 €.

ODHOD: po vaši izbiri