NEVERJETNA TOSKANA

3 dni,

1. dan: LJUBLJANA – SAN GIMIGNANO - TOSKANA
Odhod avtobusa iz Ljubljane ob 05.00. Vožnja proti mejnemu prehodu Fernetiči in dalje po avtocesti mimo Bologne, Firenc, po čudoviti Toskani do majhnega starega San Gimignana,. srednjeveškega Manhattna. Mestece si je to ime prislužilo zaradi visokih obrambnih stolpov in stolpov trgovcev, mogočni trdnjavi in prelepi baziliki z znamenitimi freskami toskanskih mojstrov. Čudovito mesto je polno malih zanimivosti in trgovinic na srednjeveških ulicah, kjer se boste lahko sprehodili in uživali ob utripu temperamentnih domačinov. Vožnja po lepi toskanski pokrajini s postankom v eni od tipičnih vinskih kleti za pokušino znanih toskanskih vin. Kratka vožnja do kraja nastanitve, kjer bomo kot ''grofice in grofje'' v - vili hotelu 3*, v pokrajini Chianti. Večerja ob vinski kapljici in prenočevanje. (hotel ima tudi ogrevan notranji bazen in spa!)

2. dan:. TOSKANA/POGIBONSI - SIENA - TOSKANA
Po zajtrku vožnja po osrčju Toskane do Siene. Postanek za ogled mesta, za katerega trdijo dobri poznavalci, da je lepše od Firenc. Mesto je poznano po ženski, zavetnici Evrope, sv. Katarini Sienski, tudi po najbolj slavni konjski dirki na svetu – Paliu, v svojem nederju pa skriva veliko mestnih biserov oz. znamenitosti: čudovito stolnico, krstilnico, trg Piazza del Campo, srednjeveške vodnjake  in številne palače. Popoldan bomo nadaljevali po navdihujoči toskanski pokrajini Monti del Chianti, kjer je doma znamenito vino chianti. Postanek za pokušino, druženje in veselje. Vrnitev do hotela, večerja in prenočevanje.

3. dan:. TOSKANA -LJUBLJANA
Zajtrk in vožnja do Colle di Val d' Elsa, kjer so ohranjeni starodavni spomeniki. Ogled, sprehod in prosto za uživanje ob kavici ali kozarčku toskanske kapljice. Nadaljevali bomo  do  mesteca  Volterre, ki se ponaša z rimskimi ostanki, bogatim muzejem etruščanske umetnosti, mogočnim obzidjem, ki čuva trdnjavo, osrednjim trgom in lepimi palačami pomembnih meščanov.  Popoldan vožnja proti domovini, mimo Firenc,  Bologne, Ferrare, Benetk v Slovenijo, kamor prispemo v poznih večernih urah.

CENA NA OSEBO:
245,00 € pri udeležbi najmanj 35 oseb na avtobusu

235,00 € pri udeležbi najmanj 40 oseb na avtobusu

CENA VKLJUČUJE: prevoz s sodobnim turističnim avtobusom, avtobusne mestne takse, 2 x večerja, prenočevanje in zajtrk v dve posteljnih sobah v hotelu – vili/pristavi 3*, 2 x degustacija vina, vsi zunanji ogledi po programu, organizacija potovanja, vodenje in DDV (kopanje v ogrevanem bazenu in spa).

MOŽNA DOPLAČILA:

- enoposteljna soba( ob prijavi): pribl. 50 € (število enoposteljnih sob je omejeno!) ,

- morebitne vstopnine ( vstopnine v državnih Muzejih so proste za mladino do 18 in nad 65 letom)

Prijave do  zasedbe prostih mest. Plačilo akontacije 30% ob prijavi.

ODHOD: po izbiri vaše skupine