Berlin in Potsdam za šolske skupine

3/4 dni, od 238 €

Spoznajte prestolnico Nemčije, prestolnico nasprotij, prestolnico zgodovine...

1. DAN: LJUBLJANA - MÜNCHEN – NÜRNBERG-BERLIN
Odhod iz Ljubljane ob pribl.19.00. Vožnja s postanki mimo Münchna, Nürnberga proti Berlinu.

2. DAN: BERLIN
Dopoldan prihod v Berlin in po krajši osvežitvi bomo naredili avtobusni, krožni ogled mestnih znamenitosti: Brandenburška vrata, ki so ponos in simbol mesta, promenada Unter den Linden, ki je nekdanje srcein še vedno osrednja os Brlina, mestna hiša, opera, Humboltova univerza, Alexanderplatz-arhitektonsko in družabno središče bivšega Vzhodnega Berlina s 365m visokim televizijskim stolpom in naredili bomo postanek pri ostankih berlinskega zida, ki je nekoč delil mesto na dva dela. Popoldan bomo videli znameniti Otok muzejev (Museuminsel), kjer je Pergamonski muzej z odličnimi antičnimi zbirkami.  Večerja in prenočevanje.

3. DAN: BERLIN - POTSDAM
Po zajtrku se bomo zapeljali do Charlottenburga-kraljeve residence, sledi krajša vožnja ob Wannseeju, danes najelitnejšem rezidenčnem delu mesta do Potsdama. Mesto si je za svoje letne rezidence izbrali pruski kralji, posebno za užitke pa sig a je izbral pruski kralj Friderik II. Veliki, ki je dal urediti čudoviti park z Kitajsko čajnico, bahavo Novo palačo ter rokokojski biser grad Sanssouci ob katerem je na zgornji terasi tudi pokopan (doplačilo za vstopnino). Vrnitev v hotel, večerja in prenočevanje.

4.DAN:BERLIN-LJUBLJANA
Po zajtrku si bomo ogledali še ostale znamenitosti Berlina: Kurfürstendamm, Spominsko cerkev, Evropa center, znano trgovsko hišo KaDeWe ter razvpito železniško postajo ZOO…Po krajšem postanku za samostojne oglede se bomo odpeljali proti domu. Prihod v zelo poznih  večernih urah.

CENA:
238 € pri udeležbi najmanj 45 oseb
314 € pri udeležbi najmanj 30 oseb

CENA VKLJUČUJE: prevoz s sodobnim turističnim avtobusom, vse cestne pristojbine, dvakrat polpenzion (večerja,prenočišče-v več posteljnih sobah in zajtrk), dodatno zdravstveno zavarovanje CORIS, vodenje potovanja, DDV in stroški organizacije.

MOŽNA DOPLAČILA: vse vstopnine

ODHOD: po vaši izbiri