Zlata Praga

3 dni, od 220 €

Praga je vedno veljala za eno najlepših mest ob Vltavi, imenovana tudi ''zlata'', "mesto zvonikov",... Jezik, kultura in arhitektura so bili vedno povezani v srednjeevropskem okolju. Prestolnica je bila središče učenosti, legend in pravljic. Zlata Praga je mesto bogate Evropske kulturne in arhitekturne dediščine, saj je bila dežela že v srednjem veku ena najbogatejših v Evropi. Vladarji so ustanavljali lepa mesta, plemiči čudovite gradove, vabili najboljše mojstre in umetnike, ki so dali svoj večni pečat, med njimi tudi naš JožePlečnik.

1. dan.: LJUBLJANA–PRAGA
Ob 06.00 odhod avtobusa iz Domžal, Kamnika, …. Vožnja mimo Celovca, Liezena, Linza proti Češki prestolnici. Nadaljevanje poti do Čeških Budjejovic in postanek za sprehod z ogledom trga, kjer stoji stari stolp in Samsonov spomenik in kjer se lahko osvežite z odličnim češkim pivom. Nadaljevanje vožnje v Prago. Po prihodu nastanitev, večerja in prenočevanje v hotelu 3-4*. Zvečer po želji za vse, kateri želijo odhod (z metrojem) v stari del živahne Prage.

2. dan.: PRAGA
Po zajtrku ogled znamenitosti več kot tisoč let stare prestolnice. Ogled grajskega kompleksa Hradčany z kraljevo palačo, katedralo sv. Vida, s stolpom Daliborka ter znamenito Zlato ulico.
Nadaljevanje ogleda Male Strane in Karlovega mostu, ki so ga zgradili v 14. stol. in ga krasijo številni kipi svetnikov, med njimi je tudi Sv. Janez Nepomuk, ki so ga s tega mostu vrgli v Vltavo.
Pot nas bo peljala mimo Narodnega gledališča, do starega dela mesta s Staromestnim trgom, kjer stoji Stara Mestna hiša z astronomsko uro iz 15. st., s spomenikom Jana Husa in z mnogimi drugimi pomembnimi palačami in cerkvami. Dalje do Vaclavskih namesti s spomenikom Vaclavu, najlepšimi hoteli…, kjer je tudi priljubljeno zbirališče meščanov. Prenočevanje. Večerja v značilni praški pivnici.

3. dan.: PRAGA–ČEŠKY KRUMLOV–LJUBLJANA
Zajtrk in vožnja v Češky Krumlov, ki je pod zaščito Unesca. Ponaša se z drugim največjim gradom na Češkem. Sprehod po starem delu mesta, ki je pravcati ''biser'' in ga spremlja reka Vltava. Po ogledu  nadaljevanje vožnje proti domovini, s krajšimi postanki na poti in prihodom v poznih večernih urah.

CENA  NA OSEBO:
220,00 € pri udeležbi najmanj 45 oseb
229,00 € pri udeležbi najmanj 41 oseb
245,00 € pri udeležbi najmanj 35 oseb

 

CENA VKLJUČUJE: prevoz s sodobnim turističnim avtobusom, cestne pristojbine, 1 x polpenzion in 1 x prenočišče z zajtrkom, v dvoposteljnih sobah v hotelu najmanj 3*-4*, 1 x večerja v pivnici pri Fleku, ogledi po programu, vstopnina na Hradčany in Loreto, DDV, vodenje in organizacijo potovanja.

 

MOŽNA DOPLAČILA (ob prijavi):- enoposteljna soba 50 €

 

PRIJAVA in PLAČILO: akontacije 70 € ob prijavi, ostalo do 10 dni pred potovanjem

ODHOD:13.09.2013