Potepanje po Šrilanki

9 dni/7 noči, 1.550,00 €

PROGRAM POTOVANJA

1. dan, BLIŽNJE LETALIŠČE−EVROPA     let, obroki na letalu
Polet iz bližnjega letališča preko preko vmesnega letališča proti Colombu.

2. dan, COLOMBO−SIGIRIYA    večerja, nočitev
Po pristanku na šrilanškem letališču Colombo, od koder bo sledil prevoz do hotela v mesto Sigiriya in nastanitev v izbranem hotelu. Prosti čas za počitek. Večerja in nočitev.

3. dan, SIGIRIYA     zajtrk, večerja, nočitev
Po zajtrku se bomo povzpeli na mogočno monolitsko skalo, ki velja za eno največjih znamenitosti otoka. Med 200 metrskim vzponom bomo lahko opazovali znamenite freske "Lepotic iz Sigiriye" , ki so se ohranile kot edine posvetne freske v državi. Na vrhu skale se bohoti skalna trdnjava iz 12. stoletja ter prečudovit pogled na okolico in vodne vrtove iz 5. stoletja.  Na poti proti hotelu boste imeli priložnost jezdenja slonov (ob doplačilu), popoldne pa se boste lahko ob doplačilu podali na ogled pozabljenega mesta Polonnaruwa ali pa se zapeljali na jeep safari v nacionalni park.

PONUDBA OB DOPLAČILU:
• Jezdenje slonov (1 ura). CENA: 30 EUR

• Jeep safari v nacionalnem parku Minneriya:
Ob doplačilu se boste lahko zapeljali na jeep safari v Nacionalni park Minneriya. Park se razprostira na skoraj 9000 Ha, in je poln raznolikega živalskega in rastlinskega sveta. Opazovali boste lahko divje slone, raznolike ptice, metulje, ribe ter ostala živa bitja v parku. CENA: 55 EUR

• Ogled mesta Polonnaruwa:
Popoldne se boste lahko odpravili na izlet v mesto Polonnaruwa, ki je bila v času med 11. in 12. stoletjem druga prestolnica Šrilanke, ki je bila kasneje pozabljeno v divjini džungle. Ogledali si boste to zanimivo srednjeveško mestece s številnimi parki in mogočnimi templji. CENA: 40 EUR

4. dan, SIGIRIYA- DAMBULA- MATALE- KANDY  zajtrk, večerja, nočitev
Po zajtrku se bomo popeljali v Dambullo in si ogledali v skalo vklesanega svetišča, ki slovi kot eno najveličastnejših svetišč na Šrilanki. V njem je shranjenih več kot 130 kipov Bude, najzanimivejši kip je 14 metrov dolg in iz skale izklesan ležeči Buda, zidovi in stropi pa so poslikani s freskami, starimi več kot 2000 let.
Pot bomo nadaljevali proti Kandiyu, stari gorski prestolnici otoka, vmes pa si bomo ogledali v mestecu Matale tovarno za izdelavo batikov, poslikanih s tipičnimi pisanimi vzorci ter vrtove najrazličnejših vrst začimb, kjer bomo le-te lahko tudi kupili. Pozno popoldne bomo prispeli v Kandy, po mnenju mnogih eno najlepših mest na otoku. Sledil bo ogled najpomembnejše znamenitosti mesta, z zlato streho pokrito svetišče Dalada Maligawa, v katerem hranijo Budin zob. V mestu si bomo ogledali tud muzej in brusilnico kamnov ter kristalov, center umetnosti in obrti ter se sprehodili tudi skozi živo-pisane tržnice, kjer bo dovolj časa za nakupovanje in barantanje. Pred večerjo pa nas čaka pa doživetje prave šrilanške noči- zanimiv kulturno tradicionalni plesni spektakel.

5. dan, KANDY−PARADENIYA−PINNAWELLA− POČITNIŠKI HOTEL   zajtrk, večerja, nočitev
Po zajtrku se bomo lahko naužili lepot kraljevih botaničnih vrtov v Paradeniyi, kjer uspeva več kot 5000 vrst dreves in rastlin, vključno z vrtovi začimb in orhidej. Pot bomo nadaljevali do Pinnawelle in si ogledali slavno zavetišče slonov, kjer bomo le-te lahko opazovali pri kopanju ali hranjenju ter imeli priložnost narediti veliko zanimivih fotografij.
Popoldne bo sledil prevoz do izbranega počitniškega letovišča ter prosti čas za kopanje in poležavanje na zlato-peščeni plaži Indijskega oceana.

6. -8. dan, POČITNIŠKI HOTEL    zajtrk, večerja, nočitev
Prosti dnevi za uživanje na prečudovitih plažah, kopanje, sončenje ali samostojne oglede v okolici. Ves čas počitnic bo na razpolago tudi slovenski turistični predstavnik. Po želji pa se boste lahko podali tudi na organizirano raziskovanje juga Šrilanke ali mesta Colombo. Zajtrk in večerja v hotelu.

9. dan, COLOMBO-EVROPA – BLIŽNJE LETALIŠČE   let, obrok na letalu
Prevoz na letališče in polet iz Colomba proti Evropi.
________________________________________

REDNA CENA, pri najmanjšem številu:  14 oseb  
   1.550,00 EUR           

OBVEZNA DOPLAČILA:

o Vizum s posredovanjem    35,00 EUR
o Napitnine (vodniku na poti)                           35,00 EUR

DOPLAČILA:

o Enoposteljna soba:                   280,00 EUR 
o Jezdenje slonov:                                                  30,00 EUR
o Jeep safari v narodni park :        55,00 EUR
o Ogled mesta Polonnaruwa:       40,00 EUR
o Osnovno zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini:         od 14,70 EUR
o Osnovni riziko odpovedi (3,971%):                                     od 61,50 EUR

CENA VKLJUČUJE:

o letalski prevoz po programu v ekonomskem razredu iz bližnjega letališča do Colomba ter nazaj,
o letališke pristojbine na dan izdelave programa
o avtobusni prevozi po programu po Šrilanki
o 7x polpenzion v turističnih hotelih ocenjene kategorizacije 3* in 4*, v dvoposteljnih sobah
o šrilanški večer (tradicionalno plesni in ognjeni spektakel)
o vsi ogledi z vstopninami po programu
o lokalni  turistični vodnik
o slovenski turistični spremljevalec
o stroški organizacije potovanja.

POPUSTI ZA OTROKE:
o 15% od cene potovanja, za enega otroka do 12 let (bivanje v sobi na pomožnem ležišču z dvema odraslima osebama)
o 10% od cene potovanja, na otroka, v primeru družine : 2 odrasli osebi in 2 otroka do 12. let (otroka bivata v svoji dvoposteljni sobi)

 

ODHOD: 24.oktober 2014