Berlin, Potsdam in Dresden

3/4 dni, od 225 €

Pojdite z nami v Berlin, mesto, ki vas fascinira, zapelje, očara. Obiskali bomo tudi sanjske dvorce Pruskih kraljev in eno najlepših Nemških mest- Dresden

1. DAN: LJUBLJANA - MÜNCHEN – NÜRNBERG-BERLIN
Odhod iz Ljubljane ob pribl.19.00. Vožnja s postanki mimo Münchna, Nürnberga proti Berlinu.

2. DAN: BERLIN
Dopoldan prihod v Berlin in po krajši osvežitvi bomo naredili avtobusni, krožni ogled mestnih znamenitosti: Brandenburška vrata, ki so ponos in simbol mesta, promenada Unter den Linden, ki je nekdanje srce in še vedno osrednja os Berlina, mestna hiša, opera, Humboltova univerza, Alexanderplatz - arhitektonsko in družabno središče bivšega Vzhodnega Berlina s 365m visokim televizijskim stolpom in naredili bomo postanek pri ostankih berlinskega zida, ki je nekoč delil mesto na dva dela. Popoldan bomo videli znameniti Otok muzejev (Museuminsel), kjer je Pergamonski muzej z odličnimi antičnimi zbirkami.

3. DAN: BERLIN - POTSDAM
Po zajtrku se bomo zapeljali do Charlottenburga-kraljeve residence, sledi krajša vožnja ob Wannseeju, danes najelitnejšem rezidenčnem delu mesta do Potsdama. Mesto so si za svoje letne rezidence izbrali pruski kralji, posebno za užitke pa si ga je izbral pruski kralj Friderik II. Veliki, ki je dal urediti čudoviti park z Kitajsko čajnico, bahavo Novo palačo ter rokokojski biser grad Sanssouci ob katerem je na zgornji terasi tudi pokopan (doplačilo za vstopnino). Zapeljali se bomo v saško prestolnico Dresden, ki je zaradi izjemne umetnostno-zgodovinske dediščine ter odlične lege na bregovih Labe, postal eno najbolj priljubljenih turističnih mest v Nemčiji. Večerja in prenočevanje.

4.DAN:BERLIN-DRESDEN-LJUBLJANA
Ogled Dresdena, ki je svoj vrhunec dosegel v začetku 18. stol., ko so nastali tudi najlepši arhitekturni spomeniki. Ogledali si bomo staro mestno jedro, ki ga krasijo Marijina cerkev, grad, Albertinum, Semprova opera in Zwinger, največja dresdenska znamenitost, kompleks baročnih paviljonov in galerij. Po ogledu in krajšem postanku za samostojne oglede se bomo odpeljali proti domu. Prihod v zelo poznih urah.

CENA:
225 €
pri udeležbi najmanj 45 oseb
238 € pri udeležbi najmanj 40 oseb
314 € pri udeležbi najmanj 24 oseb

CENA VKLJUČUJE: prevoz s sodobnim turističnim avtobusom, vse cestne pristojbine, dva krat polpenzion v hotelu 3*,  vodenje potovanja, DDV in stroški organizacije.

MOŽNA DOPLAČILA: vse vstopnine

ODHOD: po vaši izbiri