Bergamo in Boromejski otoki

2 dni, od 135,00 €

1. dan: LJUBLJANA –BERGAMO – JEZERO MAGGIORE
Zbirališče potnikov in odhod avtobusa iz Ljubljane ob 06.00. Vožnja po avtocesti proti Italiji, skozi Fernetiče, mimo Benetk, Padove, Verone in Brescie do Bergama, kjer se je rodil mojster belcanta Gaetano Donizetti. Ogled novega in starega mesta z ozkimi ulicami, s starim trgom z lombardsko atmosfero, kjer zvoniki vsake 15 minut udarjajo melodije zvonov, palačo Regione, kapelo Colleoni, Biblioteko, Baptisterij ter trg Duomo z stolnico in cerkvijo Sv. Marije Maggiore. Postanek za kosilo in sprehode po mestu. Nadalje vožnja do jezera Maggiore in ogled spomenika posvečenega Sv. Karlu Borromejskemu ter do kraja nastanitve. Večerja in prenočišče.

2. dan: BORROMEJSKI OTOKI – ARONA - LJUBLJANA
Po zajtrku vožnja do Strese odkoder se bomo z ladjo peljali na Borromejske otoke - Isola Madre, Isola Bella in Isola dei Pescatori. Znani so po neverjetno lepih botaničnih vrtovih, palačah in zgodovinskih spomenikih. Po lepo urejenih vrtovih se sprehajajo indijski pavi in fazani. Ogled otokov z gradovi in vrtovi. Zaključek dneva bo na ribiškem otoku Pescatori, kjer so znani in dobri gostinski lokali. Vrnitev v avtobus in vožnja mimo Milana, Benetk in Trsta v Ljubljano. Prihod v poznih večernih urah.

CENA NA OSEBO:
135,00 € pri udeležbi minimalno 45 oseb na avtobusu
144,00 € pri udeležbi minimalno 40 oseb na avtobusu
150,00 € pri udeležbi minimalno 35 oseb na avtobusu

CENA VKLJUČUJE: prevoz s sodobnim turističnim avtobusom po programu, cestne pristojbine in parkirnine, nastanitev v hotelu najmanj 3* v dvoposteljni sobi z večerjo in zajtrkom, prevoz z ladjo, DDV, vodenje in organizacijo potovanja.

MOŽNA DOPLAČILA (ob prijavi): enoposteljna soba 25 € (število sob je omejeno);

  • (vodniku na poti): vstopnine pribl. 20 € za možnost vzpona na spomenik Sv. Karla Borromejskega in dvorec na otokih

ODHOD: 11.05. 2013