Bavarski gradovi

2 dni, od 125 €

Obiščite gradove sanjskega kralja Ludvika II. Bavarskega, ki je svoje čarobne ideje tudi uresničil... 

1. dan: LJUBLJANA - CHIEMSEE - OBERAMMERGAU
Odhod avtobusa iz Ljubljane ob 05:00. Vožnja po avtocesti skozi predor Karavanke, mimo Beljaka in Salzburga do Chiemsee-ja na Bavarskem. Vožnja z ladjico na največji, moški otok Herren, na katerem stoji tudi baročni dvorec pravljičnega kralja Ludvika II Bavarskega, ki je nastal po vzoru francoskega Versaillesa. Z ladjo se vrnemo v Prien in nadaljujemo vožnjo z avtobusom mimo Bad Tölza, Murnaua do Oberammergaua, ki velja za eno najlepših pravljičnih vasi na Bavarskem s številnimi poslikanimi fasadami in najdaljšo tradicijo rezbarjenja. Kratka vožnja do „kraljevske vile“ oz. najmanjšega ampak najbogatejšega dvorca Linderhof, ogled dvorca in parka z vodometi, s pravljično jamo in mavrskim kioskom. Prevoz do hotela ali penziona v enem od krajev na avstrijski ali bavarski strani. Nastanitev, večerja in prenočevanje.

2. dan: NEUSCHWANSTEIN - INNSBRUCK - LJUBLJANA
Po zajtrku vožnja do pravljičnega gradu Neuschwanstein, kjer se bomo v treh nadstropjih sprehodili skozi slikovito pripoved in pesmi iz nemškega bajeslovja, romantike in stopili v sanjski svet kralja Ludvika II.Bavarskega, katerega je kopiral tudi Disney...Vožnja do Innsbrucka in orientacijski ogled tirolske prestolnice, ki je bil sedež prvega princa habsburške monarhije...V popoldanskem času vožnja proti Ljubljani, kamor je prihod predviden v poznih večernih urah.

CENA:
125 € pri udeležbi najmanj 45 oseb
130 € pri udeležbi najmanj 40 oseb
138 € pri udeležbi najmanj 35 oseb

CENA VKLJUČUJE: prevoz s sodobnim turističnim avtobusom, vse cestne pristojbine, polpenzion v hotelu ali penzionu 3*, vožnja z ladjo, DDV, stroški organizacije in vodenja potovanja.

CENA NE VKLJUČUJE: vstopnine v gradove približno 25 €. Otroci in dijaki do 18.leta imajo vstop v gradove brezplačen..

ODHOD: po izbiri vaše skupine