Budimpešta in Visegrad

3 dni, od 185 €

1. dan: LJUBLJANA–BUDIMPEŠTA
Zjutraj ob 06.00 odhod turističnega avtobusa iz Ljubljane Vožnja po avtocesti mimo Celja, Maribora in dalje na Madžarsko.  Pot nas bo peljala ob južni obali Blatnega jezera, skozi številne počitniške kraje in mimo jezera Valence. Krajši postanki na poti. Po prihodu v  Budimpešto orientacijski ogled mesta. Obiskali bomo Citadelo -trdnjavo nad mestom in si ogledali mesto in mostove na Donavi. Peljali se bomo mimo spomenika škofu Gelertu in preko Elizabetinega mostu do znane Matjaževe kleti. Sprehod po promenadni ulici Vaci, s postankom za kofetek ali ''bikovo kri''. Nadaljevanje  po glavni trgovski ulici Pešte do Trga junakov, skozi Mestni park in mimo Vajda Hunyadijevega dvorca do hotela. Nastanitev v hotelu 4*. Večerja. Ob pribl. 20.00 vožnja z ladjo po Donavi. Prenočevanje.

2. dan: BUDIMPEŠTA-SZENTENDRE-VISEGRAD-BUDIMPEŠTA
Po zajtrku vožnja skozi Stari Budim do Szentendreja. Ogled mesta, v katerega so se naselili Srbi, Dalmatinci in Grki na begu pred Turki in so mu dali svoj pečat. Lepo baročno mesto je postalo center boemov in umetnikov.  Nadaljevanje do Visegrada, ki leži  na zavoju Donave, znanem po arheoloških izkopaninah in starem gradu. Povratek v Budimpešto in nadaljevanje ogleda mestnih znamenitosti: Budim s kraljevo palačo, Matjaževo cerkev z ''Ribiško trdnjavo''.  V Pešti Verižni most, Margaretin otok Parlament, cerkev Sv. Štefana, Opero… Vrnitev v hotel. Zvečer večerja v čardi – značilni madžarski restavraciji s cigansko glasbo in folkloro. Prevoz v hotel in prenočevanje.

3 dan: BUDIMPEŠTA-LJUBLJANA
Zajtrk in vrnitev prodi domovini po severni strani Blatnega jezera do Tihany, privlačen kraj in najlepše naselje ob jezeru. Krajši postanek za ogled prostranega in največjega jezera na Madžarskem in srednji Evropi. Nadaljevanje vožnje do Heviza, kjer je največje termalno jezero v Evropi s toplimi izviri (od 29-32 C). Prosto za uživanje in kopanje ali sprehode. Popoldan odhod proti domovin in prihod v Ljubljano v poznih večernih urah.

CENA NA OSEBO:
185 € 
pri udeležbi najmanj 45 oseb v avtobusu v 3* hotelu
195 €  pri udeležbi najmanj 40 oseb v avtobusu v 3* hotelu
205 €  pri udeležbi najmanj 35 oseb v avtobusu v 3* hotelu

195 € pri udeležbi najmanj 45 oseb v avtobusu v 4* hotelu
203 € pri udeležbi najmanj 40 oseb v avtobusu v 4* hotelu
212 € pri udeležbi najmanj 35 oseb v avtobusu v 4* hotelu

CENA VKLJUČUJE: prevoz s sodobnim turističnim avtobusom, cestne pristojbine, 1 x prenočevanje s samopostrežnim zajtrkom in 1 x pol penzion v hotelu 3*  ali 4 * v Budimpešti, nastanitev v dvoposteljnih sobah, značilno večerjo s glasbo, folkloro in pijačo v čardi, vožnja z ladjo po Donavi, zunanje oglede in vstopnine v Budimpešti (Matjaževo in Štefanovo cerkev ter ribiško utrdbo), vodenje in organizacijo potovanja.

MOŽNA DOPLAČILA:¨

- (ob prijavi): enoposteljna soba 34€

- (vodniku na poti) VSTOPNINE pribl. 6 € Višegrad (grad), pribl. 7 € Heviz termalno kopališče

Odhod: po izbiri vaše skupine