Firenze

3 dni, od 185 €

Prepustite se eni najlepših in najzanimivejših pokrajini Italije - Toskani, ki je zibelka renesanse, zgodovine in kulture... Spoznajte in občutite zakaj so jo poveličevali mojstri umetnosti.

1. dan: LJUBLJANA –SIENA – SAN GIMIGNANO - FIRENZE
Odhod avtobusa iz Ljubljane ob 06.00. Vožnja proti mejnemu prehodu Fernetiči in dalje po avtocesti proti Toskani do Siene. Postanek za ogled mesteca, ki je znano po najbolj slavni konjski dirki na svetu – Paliu, v svojem nederju pa skriva veliko mestnih biserov oz. znamenitosti: stolnica, krstilnica, trg Piazza del Campo itd. Vožnja do San Gimignana, ti. srednjeveškega Manhattena, mesteca, ki si je to ime prislužilo zaradi  visokih obrambnih stolpov, ki ga krasijo. Po ogledu vožnja proti Firencam in do hotela. Večerja in prenočevanje.

2. dan: FIRENZE
Po zajtrku ogled mestnih znamenitosti Firenc - stolnica, krstilnica, Giottov zvonik, Dantejeva rojstna hiša, Medičejska kapela, Stari most, cerkev Sv. Lovrenca in cerkev Sv. Križa. Krajši postanek na razgledni ploščadi Piazzale Michelangelo. Nekaj prostega časa. Popoldan bomo nadaljevali z ogledi: trg Signoria z Gosposko palačo, Bargello, kjer si lahko ogledate eno najlepših renesančnih zbirk kipov ali galerijo Uffizi, ki ima bogato zbirko renesančnih umetnostnih del, … Vrnitev v hotel, večerja in prenočevanje.

3.dan: FIRENZE –VINCI- BOLOGNA
Po zajtrku nadaljevanje ogledov toskanskih znamenitosti. Zapeljali se bomo do toskanskega mesteca Vinci, kjer je najbolj znan muzej Leonarda da Vincija. Ta je deloval v času renesanse, ko meja med umetniki in izumitelji ni bila jasno začrtana. Njegovi dosežki pa sodijo tako na področje znanosti kot umetnosti. Po čudoviti toskanski pokrajini bomo nadaljevali vožnjo po apeninski avtocesti do Bologne, ali »Dotta« - učena, mesto z najstarejšo univerzo na svetu. Postanek za ogled nekaterih zanimivosti: bolonjskih stolpov, Piazza Maggiore in Piazza del Nettuno z Neptunovim vodnjakom, cerkev San Petronio, ki je ena največjih gotskih cerkva v Italiji, srednjeveška palača Palazzo Comunale,….Popoldan vožnja proti Ljubljani, s predvidenim prihodom pozno zvečer.

CENA:
185,00 € (pri udeležbi najmanj 42 oseb)

CENA VKLJUČUJE: prevoz s sodobnim turističnim avtobusom, cestne pristojbine, večerja, prenočevanje in zajtrk v hotelu 3*, vsi zunanji ogledi po programu, organizacija izleta in DDV.

MOŽNA DOPLAČILA: morebitne vstopnine pribl. 15 € ( vstopnine v državnih Muzejih so proste za mladino do 18 in nad 65 letom, vendar potrebno tudi potrdilo šole – predhodni dogovor !)

ODHOD: po vaši izbiri