Sarajevo 2 dni

2 dni, od 103 €

1.dan: LJUBLJANA - SARAJEVO

Odhod avtobusa v zgodnjih jutranjih urah iz Ljubljane. Vožnja  mimo Zagreba, Slavonskega Broda, Zenice do Sarajeva. Po prihodu v bosansko prestolnico avtobusni ogled mesta, tako novega kot starega dela, stičišča številnih kultur. Sprehodili se bomo po starem mestnem jedru: Principov most, Mestna hiša - Vječnica, Gazi Husrevbegova džamija, Gazi Husrev bezistan, Medresa, pravoslavna cerkev, katedrala, Baščaršija, ki je srce in duša mesta s številnimi trgovinicami, umetnostno obrtnimi delavnicami... kjer bo tudi nekaj prostega časa. Nastanitev v hotelu, večerja in prenočevanje. Zvečer možnost obiska panoramskega stolpa Avaz twist tower, kjer bomo 150 m nad Sarajevom uživali v lučeh mesta.

2. dan: SARAJEVO–LJUBLJANA

Po zajtrku obisk tunela pod sarajevskim letališčem, ki je bil med vojno edini izhod iz obkoljenega mesta, kjer boste seznanjeni s strahotami vojne. Še nekaj časa bomo preživeli na Baščaršiji, kjer bi obiskali zanimiv muzej Brusa Bezistan, v katerem je predstavljena maketa Baščaršije in zgodovina Sarajeva. Nekaj prostega časa za kosilo in nakupe. Obisk stadiona Koševo in Olimpijskega muzeja. V popoldanskih urah vožnja proti Hrvaški in Sloveniji. Predviden prihod v Ljubljano v poznih večernih urah.

 

 

CENA NA OSEBO:
103 € min 45 oseb na avtobusu
110 € min 40 oseb na avtobusu

CENA VKLJUČUJE: avtobusni prevoz po programu, dva voznika, cestnine in cestne pristojbine, 1x pol penzion (večerja, prenočevanje in zajtrk), v hotelu 3*-4* v Sarajevu, v dvo, tro in večposteljnih sobah, oglede po programu z vstopnino v džamijo, vstopnina v muzej Brusa Bezistan, na 15 dijakov prosto mesto za profesorja-spremljevalca, turistična taksa, dodatno zdravstveno zavarovanje, strokovno vodenje, organizacijo potovanja, DDV.

MOŽNA DOPLAČILA : (ob prijavi):

  • enoposteljna soba 12 €
  • riziko odpovedi 5 €

vstopnine vodniku na poti: pribl. 3 € (vstopnina za tunel, razgledni stolp Avaz)

Odhod: po želji vaše skupine