ČAROBNA LIZBONA s čudovitim akvarijem

1. dan: LJUBLJANA - BENETKE - LIZBONA

Zbirališče potnikov v Ljubljani in avtobusni prevoz do letališča v Benetkah. Polet letala ob 06.10 v Lizbono. Po pristanku na lizbonskem letališču ob 08.15 in po opravljenih formalnostih, postanek za osvežitev. Nato avtobusni ogled portugalskega glavnega mesta, ki leži na sedmih gričih ob obali reke Tejo. Ogledali si bomo stolnico, grad S. Jorge s čudovitim pogledom na mesto, mestni stolp, slavolok zmage in dva dragulja pod zaščito Unesca: Belemski stolp (16. stol.) in samostan Sv. Jeronimo - Heronima (spomenik renesančne arhitekture) s cerkvijo, v kateri so grobnice portugalskih kraljev in sarkofaga pesnika Camoesa ter pomorščaka Vasca De Game. Postanek tudi ob spomeniku slavnih pomorščakov - raziskovalcev. Sprehod po stari, lepi mestni četrti Alfama, ki vas prevzame. Prevoz do hotela, nastanitev in počitek, oz. prosto. Večerja in prenočevanje. 

2. dan: LIZBONA

Po zajtrku  vožnja do Parka Narodov, kjer so 1998 organizirali svetovno razstavo Expo z naslovom ''OCEANI – DEDIŠČINA PRIHODNOSTI'' in je bila spomin na 500 obletnico odkritja poti v Indijo pomorščaka Vasca de Game. Obisk in ogled Akvarija-OCENARIA, ki velja za enega najlepših. Misija je spodbujati znanje o oceanih in vzgajati javnost o dolžnosti varovanja naravne dediščine...

Vrnitev v hotel in večerja. Za doplačilo ogled predstave FADO, ki s svojo otožno pesmijo in temperamentom prevzame vsakogar (predstava je lahko s pijačo ali celo večerjo). Prenočevanje.

3. dan: LIZBONA

Zajtrk in dan posvečen obisku in ogledu Prirodoslovnega Muzeja in Botaničnega vrta v Lisboni. MUHNAC - Muzej naravne zgodovine in znanosti, je področje izobraževanja, znanosti, kulture in prostega časa, prav v središču Lizbone. Ustvarjena bila že v osemnajstem stoletju, ko so v baročnem stilu uredili za kraljevo družino Botanični vrt z več kot 18.000 različnimi rastlinami iz vsega sveta... Obiščemo lahko tudi Aquarium Vasco de Gama. Večerja in prenočevanje.

4. dan: LISBONA-CABO DA ROCA-SINTRA-BENETKE LJUBLJANA

Po zajtrku nas bo pot peljala v Sintro, staro kraljevo prestolnico, ki upravičeno velja za eno najlepših mest na Portugalskem. Ogled, ki te prevzame z predelom nacionalne palače Sintra, kraljeve palače iz 15. stoletja, ter stavb z različnimi arhitekturnimi slogi od gotskega, emanuelinskega… V bližini Sintre se razprostira park Pena, mešanica bujne vegetacije in nasadov mimoz, ter drugih eksotičnih rastlin vse do cvetlic.

Nadaljevanje vožnje do najzahodnejše točke Evrope Cabo da Roca. Postanek in uživanje nad atlantsko obalo Cabo da Roca. Nadaljevanje in vožnja v Lizbono. Popoldan vrnitev proti Lisboni skozi mondeno letovišče Cascais in Estoril, ki ležita na ‘’sončni obali’’ (s krajšim postankom v kolikor bo čas dopuščal). Še vožnja do letališča v Lisboni in ob 19.35 polet portugalskega letala proti Benetkam. Po pristanku ob 23.30 še avtobusna vožnja v Ljubljano.
 

CENA potovanja:         737,00 EUR (najmanj 25 udeležencev)

                                   773,00 EUR (najmanj 21 udeležencev)

 

CENA VKLJUČUJE: povratni avtobusni prevoz iz Ljubljane do Benetk in v Ljubljano, letalski prevoz s TAP Portugal iz Benetke- Lizbona- Benetke, letališke takse, 3x pol penzion (večerja, prenočevanje in zajtrk), v hotelu 4*, v dvoposteljnih sobah, ogledi z vstopnino v grad in samostan sv. Heronima v Lisboni, metro, lokalni in slovenski vodnik, DDV in organizacijo potovanja.

 

MOŽNA DOPLAČILA (ob prijavi): enoposteljna soba (število sob je omejeno) 99 €; riziko odpovedi 41 €; dodatno zdravstveno zavarovanje 6 € (do 75 let). Vstopnine: približno 25 €, .Fado 55 € (z večerjo, pijačo, prevozom,).

 

PRIJAVA IN INFORMACIJA: TUR TUR Turizem, Tel 01 568 34 95, 041 336 812, E mail: info@turtur.si

PLAČILO in nakazilo:ob prijavi( najkasneje do 4.4.2015): 200,00 € in riziko odpovedi

  • ostali znesek plačate ali nakažite do 15.5.2015.

 

ODHOD: september, oktober 2015, po izbiri vaše skupine