SARDINIJA Z LETALOM najboljše za prijatelje :-)

4 dni, od 479,00 €

PROGRAM POTOVANJA:

1. dan: Ljubljana – Benetke - OlbiaCosta Smeralda- Castelsardo-Alghero
Odhod avtobusa zgodaj zjutraj iz zbirnega mesta. Vožnja proti Sežani in po italijanskih avtocestah do Benetk. Polet proti Olbiji ob 7.00 uri  in pristanek na Sardiniji ob 8:25. Po opravljenih formalnostih se bomo zapeljali na Costo Smeraldo, eno najbolj opevanih plaž,  obiskali Porto Cervo, ki slovi po svoji mondenosti in zasidranih prestižnih jahtah. Nadalje do najsevernejšega kraja Palau. Sprehod do razgledne točke na Cap D'Orso in ogled naravne znamenitosti- gigantske skale v obliki medveda. Nato vožnja do slikovitega obalnega mesteca Castelsardo, na pečini nad morjem , ki ponuja osupljiv zgodovinski center mesta.  Postanek v mestu Sassari, ki skriva številne cerkve, palače in fontane. Vožnja do Alghera. Nastanitev v hotelu. Večerja in prenočevanje.
2. dan: AlgheroPalmavera-Anghelu Ruju-Alghero
Zajtrk. Ogled  starega mesta, ki velja za enega najlepših draguljev Sardinije in ga nekateri primerjajo z Dubrovnikom.  Mesto je res nekaj posebnega , predvsem zaradi prisotnosti katalonske kulture, saj so imena ulic in zgradb zapisana v španskem jeziku. Sprehod skozi mesto in ogled cerkve sv.Frančiška. Zapeljali se bomo do ostankov nuraške kulture – obalne trdnjave Palmavera, ogled. Obiskali in ogledali si bomo nekropolo Anghelu Ruju, eden največjih in najpomembnejših prazgodovinskih najdišč na Sardiniji. Za konec dneva pa še eno najstarejših vinskih kleti pri Algheru Sella&Mosca. Vrnitev v hotel, večerja in prenočevanje.
3. dan: Alghero-Oristano-Tharros-Bosa-Alghero
Po zajtrku se bomo peljali ob zahodni obali do Oristana, slikovitega pristanišča. Sprehod po ti. Eleonorinem mestu, ogled trga, stolnice in stolpa Sv. Kristofa. Zapeljali se bomo na rt Sinis in si ogledali antični Tharros, ki velja že za feničansko mesto. Vožnja mimo mesteca Torregrando s španskim stolpom in Cabras- največje sladkovodno jezero na otoku. Vožnja v Boso, barvito turistično mestece s čudovito plažo in trdnjavo. Čas za kofetek. Vrnitev v hotel, večerja in prenočevanje.
4. dan:  Alghero-Nouro-Orgosolo-Olbija-Benetke-Ljubljana
Po zajtrku se bomo zapeljali skozi osrednji del otoka do mesteca Nouro, ter do vasice Orgosolo, znani po poslikavah fasad s politično vsebino (murales).  Vožnja po slikovitih vasicah na vzhodno stran otoka proti Olbiji. Ogled Olbije in nekaj prostega časa. Vožnja na letališče, ter polet letala ob 22:30 proti Benetkam. Po pristanku vožnja do Ljubljane, kamor bomo prispeli že v jutranjih urah.

CENA NA OSEBO
479,00 €
pri udeležbi najmanj 33 oseb
510,00 € pri udeležbi najmanj 26 oseb

CENA VKLJUČUJE: prevoz na letališče Benetke in nazaj, prevoz z nizko cenovnim letalskim prevoznikom iz letališča pri Benetkah na Sardinijo in nazaj , transferji in prevozi po Sardiniji po programu, 3 x pol penzion (večerja, prenočevanje in zajtrk) v istem hotelu 3*, pokušina vina, vstopnine (Angheluruju, Palmavera, Tharros), slovenski vodnik, ogledi po programu, DDV in stroški potovanja.

ODHOD: 15.5. 2015 - RAZPRODANO!