Sarajevo, Jajce in Mostar

3 dni, od 145 €

1. dan: LJUBLJANA–BANJA LUKA
Odhod avtobusa ob 16.00 uri popoldan iz Ljubljane. Vožnja mimo Zagreba do Banja Luke, nastanitev in prenočevanje.

2. dan: BANJA LUKA- JAJCE- SARAJEVO
Po zgodnjem zajtrku vožnja do Jajca. Ogled mesta, v katerem je bilo II. zasedanje AVNOJA: staro mestno jedro s srednjeveško citadelo, slapovi na rekli Plivi, muzej II. zasedanja Avnoja. Vožnja čez Travnik v dolino Bosne in nadalje v Sarajevo. Po prihodu v bosansko prestolnico avtobusni ogled mesta tako novega kot starega dela, stičišča številnih kultur. Sprehodili se bomo po starem mestnem jedru: Principov most, Mestna hiša - Vječnica, Gazi Husrevbegova džamija, stara pravoslavna cerkev, katedrala, Svrzina hiša, Baščaršija, ki je srce in duša mesta s številnimi trgovinicami, umetnostno obrtnimi delavnicami... kjer bo tudi nekaj prostega časa. Zapeljali se bomo tudi do območja sarajevskega letališča in obiskali znameniti Tunel. Namestitev v hotelu, večerja in prenočevanje. Zvečer možnost obiska panoramskega stolpa »Avaz twist tower«, kjer bomo 150 m nad Sarajevom uživali v lučeh mesta.

3. dan: SARAJEVO–MOSTAR- LJUBLJANA
Po zgodnjem zajtrku vožnja skozi Konjic v dolino Neretve do Jablanice. Postanek pri spominskem kompleksu Bitke na Neretvi, nato nadaljevanje potovanja po slikoviti dolini Neretve do Mostarja. Ogled starega mestnega jedra ‘’Kujundžiluk’’, bisera otomanske arhitekture in starega mosta, kjer se vršijo znameniti mostarski skoki. Most je bil v zadnji vojni porušen, nato pa s pomočjo Unesca obnovljen in 2004 ponovno odprt. Nadaljevanje vožnje do Međugorja in krajši postanek. Nadaljevanje vožnje proti Hrvaški proti Splitu in po avtocesti mimo Zadra v Slovenijo. Predviden prihod v Ljubljano v poznih večernih urah

CENA NA OSEBO: 145,00 € (najmanj 45 oseb v avtobusu)
150,00 € (najmanj 40 oseb v avtobusu)

CENA VKLJUČUJE: avtobusni prevoz po programu, dva voznika, cestnine in cestne pristojbine, 1x nočitev z zajtrkom v hotelu 3* v Banji Luki, 1x pol penzion (večerja, prenočevanje in zajtrk), v hotelu 3* v centru mesta v Sarajevu, v dvoposteljnih sobah, oglede po programu z vstopnino v džamijo, Medreso in Tunel, strokovno vodenje, organizacijo potovanja, DDV.

MOŽNA DOPLAČILA (ob prijavi):
- enoposteljna soba 30 € (število sob je omejeno)
- vstopnina na ''Avaz twist tower'' pribl.1 €
- riziko odpovedi 5 € (plačilo do 18.5. 2013)
- dodatno zdravstveno zavarovanje 4,50 € (plačilo do 18.5. 2013)

ODHOD:na povpraševanje vaše skupine