Kumrovec in Krapina

1 dan, od 28 €

Odhod iz Ljubljane ob 07.00 uri zjutraj. Vožnja po avtocesti, mimo Celja, Šmarij in Rogaške Slatine do Krapine. Po prihodu orientacijski ogled središča hrvaškega Zagorja, kjer je svetovno znano najdišče neandertalskega človeka in ostankov, ki jih datirajo približno 125000 let pred našo ero. Imajo enega najpopolnejših, najmodernejših in najlepših muzejev posvečenega neandertalcu. Ogled muzeja, kjer je tudi zvočna in slikovna podoba. Krapina je tudi zgodovinsko bogato mesto, ki se ponaša z romantičnimi dvorci in legendo o bratih Čehu, Lehu, Mehi in sestri Vilini. Za prepoznavnost Krapine, eno izmed ilirskih gnezdec, je zaslužen vodja hrvaškega narodnega preporoda – Ljudevit Gaj, ki se je tu rodil.
Po ogledu vožnja do Kumrovca, rojstne vasi, ki je najbolj poznana kot rojstni kraj predsednika Jugoslavije, Josipa Broza Tita. Ogledali si bomo etnološki muzej Staro selo, z restavriranimi vaškimi hišami, zgrajenimi konec 19.stoletja.  Vrnitev proti domu mimo Celja in po avtocesti v Ljubljano, kamor bo prihod v večernih urah.

CENA NA OSEBO:
28,00 pri udeležbi najmanj 45 oseb na avtobusu
33,00 pri udeležbi najmanj 40 oseb na avtobusu
38,00 pri udeležbi najmanj 35 oseb na avtobusu
 

CENA VKLJUČUJE: prevoz s sodobnim turističnim avtobusom, cestne pristojbine, ogledi po programu, slovensko vodenje,  vstopnina v Etno vas v Kumrovcu, vstopnina v muzej neandertalca v Krapini, organizacija izleta in DDV.

ODHOD: po izbiri vaše skupine