Pustne Benetke

1 dan, od 40 €

Benetke so pravljica v laguni, kjer je preko sto otokov, kanali povezanimi s tisoče mostičkov, lepih trgov s čudovitimi zgradbami in na vsakem vogalu nova zgodba, karnevalski kostumi, zanimivi igralci, gondole in golobi.

LJUBLJANA–BENETKE–LJUBLJANA

Odhod avtobusa ob 06.00. Vožnja po avtocesti, mimo Trsta proti Benetkam. Z obrobja lagune se bomo z vlakom zapeljali proti osrčju Benetk in se sprehodili po beneških ulicah, preko številnih mostov do znamenitega mostu Rialto, kjer je tudi najstarejša beneška tržnica pa vse do Markovega trga. Ogledali si bomo zgodovinsko – kulturne znamenitosti, med drugim: Most vzdihljajev, Doževo palačo, trg Sv. Marka z eno najlepših  bazilik, ki združuje elemente različnih umetnostnih stilov, Urni stolp, Sansovinovo knjižnico in stavbe Prokuratorije. Na poti nas bodo spremljale karnevalske osebe, maske, kostumi in zanimivosti bogate beneške zgodovine, ki jih iz ladjice ne vidite, dogajajo pa se v kanalih, na trgih in ob Kanalu Grande. Nekaj prostega časa ob slovitem Kanalu Grande in na Markovem trgu. Pozno popoldan se bomo odpeljali z vlakom čez Laguno nazaj do avtobusa ter proti Sloveniji. Prihod v večernih urah.

 

 

CENA:
40
pri udeležbi najmanj 45 oseb
44 € pri udeležbi najmanj 40 oseb
55  pri udeležbi najmanj 30 oseb

CENA VKLJUČUJE: prevoz s sodobnim turističnim avtobusom, vsi zunanji ogledi po programu, cestne pristojbine in parkirnine, ekološka taksa, vožnja z vlakom po programu, pustni krof, slovensko vodenje, DDV in organizacija potovanja.

MOŽNA DOPLAČILA: vse dodatne vstopnine.

ODHOD: po dogovoru s skupino