Narodni park Plitvice

1 dan, 48 €

Sprehodite se po zemeljskem raju, neverjetni naravi, kjer se voda igra in »prepeva«.

Odhod avtobusa iz Ljubljane ob 07:00 uri –parkirišče Dolgi most. Vožnja do Novega mesta (Tuš center 7:45), mimo Metlike do hrvaške meje. Nadaljevanje vožnje mimo Karlovca proti Narodnemu parku Plitvice.
Obisk najbolj poznanega hrvaškega narodnega parka, ki je na Seznamu svetovne naravne in kulturne dediščine UNESCO-a. Glavno atrakcijo tega veličastnega dela narave predstavlja 16 manjših jezer, ki so med seboj povezani s slapovi, ki nastajajo z nalaganjem sadre. Narodni park zajema tudi del, kjer se nahaja izvir reke Korane, na področju obkroženem z gostim gozdom bukve, jelke in smreke. Krasijo ga različne jame, izviri, cvetoče livade, številne živalske vrste. Park je povezan s »panoramskimi vlakci« in neslišnimi električnimi ladjami, kar prispeva k popularnosti Parka. Narodni park je najlepši spomladi, ko na travnikih zacvetijo rože in ozelenijo gozdovi. Jezera povezujejo steze in poti kar obiskovalcem omogoča dostop do številnih slapov in obal jezer, katerih intenzivna zelena barva začara vsakogar. Po ogledu v popoldanskem času povratek proti Ljubljani.

CENA:
48 €
pri udeležbi najmanj 45 oseb

CENA VKLJUČUJE: prevoz s sodobnim turističnim avtobusom, cestnine in parkirnine, vstopnino v narodni park Plitvice, slovenskega vodnika, DDV in stroški organizacije.

ODHOD: po izbiri vaše skupine