Dunaj za šolske skupine

2 dni, od 93 €

Oglejte si čarobno prestolnico, ki vedno vabi na ogled svoje bogate dediščine. Na Dunaju odmevajo prijetne melodije Mozarta in Straussa, kjer so pustili svoj pečat tudi znani Slovenci.

1. dan: LJUBLJANA – DUNAJ
Odhod avtobusa izpred šole v Ljubljani ob 06.00. Vožnja po avtocesti mimo Celja in Maribora in naprej mimo Gradca do avstrijske prestolnice - Dunaj. Orientacijski avtobusni ogled mesta: znamenita dunajska opera, Mestni park, Hofburg, muzeji, Parlament, Mestna hiša, Borza, Urania, Hundertwasser kompleks, ki je delo  znanega arhitekta, dvorec Belvedere,... Sprehod po središču mesta: od spomenika Marije Terezije skozi Hofburg, mimo zakladnice, v Avguštinsko cerkev, do cesarske grobnice ter do cerkve Sv. Štefana,, ki je srce mesta. Preostali del popoldneva lahko preživimo v enem od muzejev (Naturhistorische ali Kunsthistorishe Museum) ali pa si ogledamo Haus der Musik. Večerja in prenočevanje.

2. dan: DUNAJ – LJUBLJANA
Po zajtrku v hotelu se bomo zapeljali na ogled novega dela Dunja z UNO centrom ,  Plečnikove cerkve sv. Duha, poletnega dvorca Schönbrunn,ki je bil leta 1996 razglašen za svetovno kulturno dediščino (UNESCO), z možnostjo ogleda notranjosti. Mi se bomo sprehodili po lepem baročnem parku, ki ima veličastno Glorietto. V parku je tudi Dunajski živalski vrt, katerega je ustanovil že mož Marije Terezije za svoje otroke. V popoldanskem času vožnja proti Ljubljani, kamor je prihod predviden v večernih urah.

 

CENA:
95 € pri udeležbi najmanj 45 dijakov
99 € pri udeležbi najmanj 40 dijakov
108 € pri udeležbi najmanj 35 dijakov

CENA VKLJUČUJE: prevoz s sodobnim turističnim avtobusom, vse cestne pristojbine, polpenzion (večerja v restavraciji ali hotelu, prenočišče-v več posteljnih sobah in zajtrk – dvo, tro ali več posteljnih sobah v hotelu 3*, vodenje potovanja, 3 profesorji /spremljevalci, DDV in stroški organizacije.

MOŽNA DOPLAČILA: (pred potovanjem):enoposteljna soba za profesorja pribl. 20€,
(vodniku na poti): vstopnine

ODHOD: po vaši izbiri