Korzika

3/4 dni, od 355,00 €

1. dan: Slovenija-Italija
Večerni odhod avtobusa z zbirnega mesta (OB 22.00). Vožnja proti Sežani in po italijanskih avtocestah mimo Benetk, Padove in Firenc do Livorna. Vmes kratki postanki za osvežitev.

 2. dan: Livorno-Bastia-Corte-Ajaccio
Zjutraj prihod v pristanišče, vkrcanje na ladjo in plovba proti Bastiji. Približno 4 ure pozneje bomo pristali na otoku. Med vožnjo v notranjosti bomo opazovali naselja in skromne vasi s kamnitimi hišami. Obiskovalcem ponujajo in prodajo vino in sir. V mesto Corte se bomo zapeljali z vlakcem, staro mestece, ki je znano kot kulturno mesto in znano po čudovitem razgledu po Korziki. Nadaljevali bomo čez prelaz Vizzavona v Ajaccio, glavno mesto Korzike. Nastanitev v hotelu. Večerja in prenočevanje.

3. dan: Ajaccio-Propriano-Sartene-Bonifacio-Porto Vecchio
Zajtrk. Krajši ogled starega mesta, ki ga je v svetu proslavil Napoleon. Ogledali si bomo njegovo rojstno hišo, katedralo in spomenik. Ob slikoviti zahodni obali se bomo odpeljali proti Proprianu in Filitosi, kjer so ostanki kamenodobnih zgradb in antične zgodovine. Sprehodili se bomo med skrivnostnimi menhirji-starodavnimi kipi. Vožnja v Sartène, majhno mesto z ozkimi srednjeveškimi ulicami in granitnimi hišami, ki imajo izgled kot trdnjave. Za njimi prebivajo stare rodbine, ki še pomnijo krvno maščevanje-vendette. Ogled mesteca. Nato vožnja proti jugu Korzike v Bonifacio. Mesto z bogato zgodovino ima na belih previsnih skalah tudi slikovito lego in bogato zgodovino. Vožnja v Porto Vecchio, glavno središče vzhodne obale, priljubljeno letovišče s čudovitimi plažami, ki je obrambo utrjevalo že pred 500 leti; pristanišče na otoku zaostaja le za Bastio. Nastanitev, večerja in prenočevanje.

4. dan: Porto Vecchio -Bastia-Livorno-Slovenija
Zajtrk. Vožnja v Alériio, antično prestolnico Korzike, danes drugo največje mesto. Vožnja do Bastie je najpomembnejšega pristanišča na otoku, kjer se bomo vkrcali na ladjo in odpluli proti Ligurski obali. Po pristanku v Livornu vožnja proti Sloveniji;  mimo Firenc, čez Apenine do Bologne in naprej mimo Ferrare proti Benetkam in do Slovenije.

CENA NA OSEBO: 
355,00 € pri udeležbi najmanj 35 oseb na avtobusu
405,00 € pri udeležbi najmanj 25 oseb na avtobusu

CENA VKLJUČUJE: prevoz s modernim turističnim avtobusom po programu, cestnine in parkirnine, ladijski prevoz na relaciji Livorno-Bastia-Livorno, 2 x prenočevanje z zajtrkom in večerjo v hotelu 3*, namestitev v dvoposteljnih sobah, vlakec v Cortah, slovensko vodenje, organizacijo potovanja,  DDV in stroški organizacije.
 

ODHOD: po želji vaše skupine