Ziljska dolina, Belo jezero, Gmünd

1 dan, od 23 €

Potovanje po zahodni Koroški znani po številnih jezerih, urejenih turističnih krajih z ohranjeno naravo in za turizem urejena zgodovinska obeležja ter zanimivosti.

PROGRAM:

Odhod v jutranjih urah in vožnja skozi Karavanški predor do Marije na Zilji. Ogled kraja in ene najstarejših far ob Zilji. Nadaljevanje po Ziljski dolini mimo Bistrice, kjer še danes poznajo štehvanje, do Pazrij s postankom ob istoimenskem jezeru in dalje do Šmohorja. Šmohor je najzahodnejša občina s slovenskim prebivalstvom in leži na robu slovenskega narodnostnega ozemlja. Postanek za ogled mesta. Vožnja na Ziljske Alpe in postanek v turističnem kraju ob Belem jezeru na višini 950 m. Poletno kopanje in planinarjenje ali zimska smuka in drsanje na jezeru privabljajo številne turiste. Spust v Dravsko dolino in vožnja mimo Spittala na Dravi do Gmünda. Ogled utrjenega mesta z lepo ohranjenimi srednjeveškimi ulicami in trgi in obisk Porschejevega muzeja. Od 1944-1950 je v Gmündu deloval prof dr Ing Ferdinand Porsche. Tu je bil zgrajen prvi in edini zasebni Porsche muzej z lepo zbirko starih avtomobilov in motorjev. Povratek v večernih urah.

 

CENA:
23 (pri udeležbi najmanj 45 oseb)
25 € (pri udeležbi najmanj 40 oseb)

CENA VKLJUČUJE: prevoz s sodobnim turističnim avtobusom, cestne pristojbine, slovensko vodenje in organizacija izleta in DDV.

ODHOD: po vaši izbiri