ROMANJE v ITALIJO od PADOVE, TORINA do OROPE

4 dni, od 315,00 €

1.dan: LJUBLJANA – PADOVA – TORINO

Zjutraj odhod iz Ljubljane in vožnja mimo Benetk do Padove, kjer je pokopan priljubljeni svetnik Anton Padovanski. Sprehod z ogledom trga, samostana in bazilike sv. Antona. Poklon njegovim relikvijam in sv. maša. Popoldan nadaljevanje vožnje  mimo Milana, proti Torinu. Vožnja na hrib Superga, kjer stoji eden od vrhuncev regije, istoimenska bazilika iz 18.stoletja. Tu počivajo številni princi in kralji iz Savojske dinastije, ogled. Ponuja se nam  čudovit pogled na Torino in pokrajino Piemont. Vožnja do hotela, nastanitev, večerja in prenočevanje.

2.dan: TORINO

Zajtrk in ogled  drugega glavnega mesta Savojcev, prvega glavnega mesta Kraljevine Italije in danes Piemonta - Torina. Obiskali  bomo renesančno stolnico Sv. Janeza Krstnika, kjer hranijo znameniti ''torinski Kristusov prt''. Pogledali bomo Pallaco Carignano, ki se ponaša s posebno konveksno – konkavno fasado in kjer je zasedal prvi italijanski parlament. Iz rimskih časov pa bomo občudovali vrata Porta Paletina z malim arheološkim parkom. Sprehodili se bomo po Karlovem trgu – Piazza San Carlo z znamenito cerkvijo San Carlo in Santa Cristina, pa tudi pogledali simbol mesta z nebotičnikom Mole Antonelliana. Savojci so imeli številne palače za vladanje, življenje in za zabavo. V Torinu je znamenita  Palazzo Reale, kjer so imeli Savojci sedež, pa Galerija Sabauda, nato pa bomo nekaj minut uživali tudi v kraljevih vrtovih. Vožnja v Valdocco. Nekoč je tu stala kmetija, ki jo je Don Bosko , spremenil v svoj prvi oratorij. Danes je to mogočen kompleks šol, domov za študente in dijake, matična hiša salezijancev ter matična hiša sester –Hčera Marije Pomočnice. Sredi teh mogočnih zgradb stoji cerkev posvečena Mariji Pomočnici, h kateri sta se svetnika pogosto zatekala. Sveta maša. Vrnitev v hotel, večerja in prenočevanje.

3. dan : TORINO – SACRA DI SAN MICHELE - OROPA

Po zajtrku vožnja do  Avigliana in od tu do enega najmarkantnejših arhitekturnih spomenikov pokrajine Piemont in Torina, do samostana Sacra di San Michele, zgrajenega konec 10. stol. Stoji na vrhu gore Pirchiriano in je povezan v osi od Irske, Anglije, treh samostanov v Evropi, grškega otoka Symi do Karmela v Izraelu. Ogled vseh glavnih znamenitosti  tega enkratnega samostana  posvečenega sv. Mihaelu. Sv. maša. Mimo Torina bomo nadaljevali pot proti Oropi, ki je eno od najvišje ležečih svetišč, posvečeno '' črni Mariji''. Legenda pripoveduje, da je  bila napisana – naslikana v 3. stol. in prinesel jo je sv. Evzebij z Bližnjega Vzhoda, prvi škof v Vercelliju.  Nastanitev v samostanu - hotelu svetišča. Večerja in prenočevanje.

4. dan : OROPA - LJUBLJANA

Sv. Maša. Zajtrk in ogled enega izmed najbolj impozantnih in najvišje ležečih  svetišč, kjer od leta 1620 vsakih 100 let ponovno kronajo kip ''Matere Božje iz Orope''. Popoldan odhod in vožnja s krajšimi postanki proti domu. Prihod v poznih večernih urah.

Cena romanja:         
345,00 € 
(najmanj 32 oseb v avtobusu)

315,00 € (najmanj 42 oseb vavtobusu)

CENA VKLJUČUJE: prevoz s sodobnim turističnim avtobusom, cestne pristojbine, 3 x HB (večerja, zajtrk, prenočevanje), v dve posteljnih sobah v hotelu, malica, vsi zunanji ogledi po programu,  duhovno vodstvo, slovenski vodnik, DDV in organizacija romanja - potovanja.

MOŽNA DOPLAČILA (ob prijavi): enoposteljna soba pribl 110 € (število sob je omejeno); riziko odpovedi 17,50 € ; dodatno zdravstveno zavarovanje 8 € ( do 75 let), vstopnine

ODHOD: 1. 5. 2019