ROMANJE K PATRU PIJU, SVETEMU MIKLAVŽU IN ČRNI MARIJI na jugu Italije

5 dni, od 373€

Srečanja z naravnimi lepotami, umetnostjo, duhovnimi žarišči, ljudmi drugih narodov in kultur nas bogatijo, plemenitijo in osrečujejo. Zato gremo na pot odprtega duha in srca pod duhovnim vodstvom p. dr. Silvina Krajnca.

1.dan: LJUBLJANA – SAN GIOVANNI ROTONDO
Zbor udeležencev v Ljubljani ob 05.00 uri zjutraj. Vožnja po avtocesti, vmes krajši postanki, mimo Trsta, Benetk in Bologne (sv. maša na poti) ter dalje ob vzhodni Italijanski obali mimo Riminija, Ancone in Pescare do polotoka Gargano in mesteca San Giovanni Rotondo. Nastanitev v hotelu, večerja in prenočišče
2.dan: SAN GIOVANNI ROTONDO - MONTE SAN ANGELO
Po zajtrku sveta maša in nato ogled romarskega svetišča, ki ga letno obišče več milijonov romarjev, obisk groba patra Pija, in bazilike opremljene z mozaiki p. Marka Rupnika, ogled muzeja, prosto za osebno molitev in nakup spominkov.  Mesto San Giovanni Rotondo je bilo ustanovljeno na pogorišču predhodnega naselja iz leta 1095. Ime je dobilo zaradi krožne krstilnice, posvečene Janezu Krstniku. Razvilo se je zaradi ugodne prometne lege. Danes je mesto znano kot kraj kjer je od 4.9.1916 do 23.9.1968 živel karizmatik, kapucin, padre Pio Da Pietrelcina, znan kot pater Pij. Popoldne vožnja do kraja Monte Sant' Angelo, kjer si bomo ogledali  veličastno svetišče posvečeno sv. nadangelu Mihaelu. Sledi nekaj prostega časa za samostojne oglede mesta, kjer se čuti še utrip preteklih stoletij. Vrnitev v hotel, večerja in prenočišče.
3. dan : APULIJA–BARI – ARBELOBELLA - CASTELLANETA MARINA
Po zajtrku vožnja do Barija in ogled glavnega mesta Apulije, z velikim sejmiščem Fiere di Levante in pristaniščem na 285 hektarih ter promenado Lungomare Nazario Sauro. Sledi še ogled starega mestnega središča z labirintom ozkih ulic in z veličastno baziliko svetega Nikolaja (Miklavža) iz 11. stoletja, eno najlepših romanskih cerkva v Italiji, ki navdušuje obiskovalce že skozi stoletja (maša). Ogledali si bomo tudi katedralo San Sabino in veličasten grad Friderika II. Iz Barija  nas bo pot vodila do Alberobella, kjer se nahaja glavna znamenitost  dežele Apulije in sicer »truliji«. Truli so primer svojevrstne ljudske arhitekture za katero so značilni okrogli tlorisi in stožčaste strehe. Prav te nenavadne stavbe dajejo mestu edinstveno pravljično podobo. Po ogledu znamenitosti vožnja do Taranta ob Jonskem morju ali bližnjo Castellaneto Marino, večerja in prenočišče.
4. dan: CASTELLANETA MARINA – MATERA – ALTAMURA – PESCARA
Po zajtrku vožnja do Matere in ogled malega mesteca pod zaščito UNESCO-a, ki ponuja svojim obiskovalcem nenavaden kompleks v skalo izkopanih cerkvic in belo obarvanih hišk nekdanjih prebivalcev. Po ogledu sledi vožnja do majhnega mesta ALTAMURE, ki je znano tudi po odkritju prazgodovinskega človeka. Mesto je obdano z mogočnim srednjeveškim obzidjem, ki je dalo tudi samemu mestu ime. Največja znamenitost je romanska katedrala iz 13. stoletja, zgrajena po naročilu Friderika II.  Je ena izmed štirih palatinskih cerkva v deželi Apuliji; v njej bomo imeli sveto mašo. Pozno popoldne vožnja mimo Barija na jadransko obalo, proti Pescari. Nastanitev v hotelu, večerja in prenočišče
5. dan:  PESCARA – LORETO - BOLOGNA – LJUBLJANA 
Po zajtrku vožnja do Loreta in ogled mesteca, ki se je v srca ljudi zapisal predvsem kot kraj ''svete hiše''. Legenda pripoveduje, da ko so Nazaret v Sveti deželi napadli muslimani je skupina angelov pograbila sveto hišo (kjer je živela sv. Družina) in jo odnesla do Loreta. Tudi v Sloveniji se nahaja več loretskih kapel s kipom »Črne Marije«. Ogled svetišča z Marijino hišo in sveta maša. Potem  pa nas čaka  še pot nazaj v Slovenijo, kamor prispemo v poznih večernih urah.

 

CENA NA OSEBO: 373,00 € najmanj 40 romarjev na avtobusu
                                409,00 € najmanj 30 romarjev na avtobusu
CENA VKLJUČUJE: prevoz s sodobnim turističnim avtobusom po programu, 2 voznika, cestne pristojbine in parkirnine, nastanitev v dvoposteljnih sobah v hotelih najmanj 3* po programu, 4 polpenzione (večerja, prenočevanje, zajtrk), duhovno in strokovno vodenje, DDV in organizacijo potovanja.

DOPLAČILO (ob prijavi): enoposteljna soba 80 €; (vodniku na poti) vstopnine pribl 20 €.

Prijave zbira gospa Marina Pavlovčič, tel. 040/ 610-025 oz. lahko se prijavite tudi v župnijskem uradu Šiška. 
PRIJAVA Tur Tur Turizmu po E mailu: info@turtur.si ali telefonu, 01 5683 495, 031 318 557

Ob prijavi je potrebno plačilo 100,00 €, ostalo poravnati do 23. aprila 2014

 

ODHOD: po naročilu skupine