ROMANJE V SVETO DEŽELO

10 dni, od 1.180,00 €

1./2. dan: LJUBLJANA-BENETKE-TEL AVIV-CEZAREJA-HAIFA-NAZARET

Zbor vseh romarjev-potnikov in prevoz na letališče v Benetke. Polet letala Turkish Aerlines ob 19.20, pristanek v Istanbulu ob 22.45 in ob 00.55 nadaljevanje proti Tel Avivu. Po pristanku ob 03.05 in opravljenih carinskih formalnostih, vožnja do sredozemske obale, skozi Tel Aviv v svetopisemsko Jafo. Ob sončnem vzhodu bomo ob cerkvi sv. Petra imeli čudovit pogled na staro mesto in na Tel Aviv ter Sredozemsko morje. Pot bomo nadaljevali ob sredozemski obali do antične Cezareje (ogled),  nato do Hajfe in na goro Karmel, kjer bomo  v cerkvi pri Karmelski Mariji in ob votlini preroka Elija obhajali mašo.   Na poti do Nazareta se bomo ustavili v Bet-Šearimu in v Megidu, starodavni kanaanski utrdbi. Po prihodu v Nazaret bo nastanitev v hotelu, večerja in privoščili si bomo dolg počitek.

3. dan: NAZARET – KANA GALILEJSKA – GORA TABOR

Po zajtrku ogled bazilike Marijinega oznanjenja (maša), cerkve sv. Jožefa, vaškega vodnjaka in stare sinagoge. Vožnja do Kane Galilejske, kjer se spominjamo Jezusovega prvega čudeža. Nadaljujemo z avtobusom do vznožja gore Tabor in nato s taksiji na vrh. Podoživeli bomo Jezusovo spremenitev na gori in uživali v pogledu na ravnino Jezrael. S taksiji se vrnemo do vznožja in nato z avtobusom do hotela v Nazaretu, večerja in prenočevanje.

4. dan: GALILEJSKO JEZERO – GORA BLAGROV

Po zajtrku vožnja do Galilejskega jezera in obisk svetopisemskih krajev: Tabha (pomnožitev kruha), Gospodova miza (Petrov primat), Kafarnaum (sinagoga), Gora blagrov (maša). Popoldne vožnja z ladjo po Genezareškem jezeru. Vrnitev v hotel, večerja in prenočevanje.

5. dan: NAZARET-DOLINA JORDANA-MRTVO MORJE-JERUZALEM

Po zajtrku vožnja v Bet Šean in ogled antičnega mesta. Sledi ogled mozaikov v Bet Alfa in v Hišamovi palači blizu Jerihe. Pot nadaljujemo po dolini Jordana do mesta, kjer je krščeval Janez Krstnik. Sledi vožnja do Jeruzalema in maša v »cerkvi očenaša«' na Oljski gori. Vožnja do Betlehema, nastanitev v hotelu večerja in prenočevanje.

6. dan: BETLEHEM-PASTIRSKE POLJANE - EIN KAREM

Zgodni zajtrk in obisk bazilike Jezusovega rojstva in cerkve sv. Katarine s podzemnimi kapelami (maša). Vožnja do ''pastirskih poljan'' in obisk votline, kjer so pastirji prenočevali. Odpeljali se bomo v Ein Karem, rojstni kraj Janeza Krstnika, ogled. Vrnitev v Betlehem, večerja in prenočevanje.

7. dan: JERUZALEM

Ves dan bomo posvetili Jeruzalemu, ki je sveto mesto kristjanom, judom in muslimanom. Obiskali bomo Oljsko goro in vrt Getsemani  (maša). Ogledali si bomo stari del Jeruzalema s križevim potom, cerkvijo Božjega groba, dvorano zadnje večerje, Zid objokovanja z židovskim delom; pot nas bo vodila skozi staro mestno jedro z muslimansko, armensko, judovsko in krščansko četrtjo. Vrnitev v hotel, večerja in  prenočevanje.

8. dan: BETLEHEM-MRTVO MORJE-BETLEHEM

Po zajtrku maša v Jeruzalemu nato potovanje do Mrtvega morja in Masade, pomembne trdnjave Heroda Velikega. Na vrh se bomo povzpeli z žičnico in si ogledali arheološki prostor. Vrnitev z žičnico do avtobusa. Kratka vožnja do morja, kjer bomo uživali še na gladini Mrtvega morja, ki je eno najbolj slanih in zdravilnih morij, z neverjetno desetkratno slanostjo, je zakladnica mineralov (s seboj vzemite kopalke) Na povratku se bomo ustavili v Kumranu in si ogledali ostanke essenske naselbine, kjer so bili najdeni mrtvo morski rokopisi. Vrnitev v Betlehem, večerja in prenočevanje.  

9. dan: BETLEHEM-EMAVS- JERUZALEM-BETLEHEM

Vožnja v Emavs in maša v romanski cerkvi benediktinskega samostana v Abugošu. Vrnitev v Jeruzalem in avtobusni ogled novega dela mesta s parlamentom. Sledi ogled  parka ''jad vashem'' –  spominskega obeležja pomorjenih Judov v 2. svetovni  vojni.  Vrnitev v hotel, večerja in prenočevanje.

10. dan: BETLEHEM -TEL AVIV-LJUBLJANA

Zjutraj zajtrk in maša.  Vožnja do letališča Ben Gurion pri Tel Avivu. Polet letala  ob 12.20 proti Istanbulu-Carigradu. Nadaljevanje poleta ob 16.50 proti Benetkam in pristanek ob 18.20. Iz letališča bo prevoz z avtobusom do Ljubljane.

CENA NA OSEBO :
1.180 EVRO
(pri udeležbi najmanj 35 oseb)
1.220 EVRO (pri udeležbi najmanj 30 oseb)
1.243 EVRO (pri udeležbi najmanj 25 oseb)

CENA VKLJUČUJE: avtobusni in letalski prevoz iz Ljubljane do Tel Aviva in nazaj (z vmesnim postankom) v ekonomskem razredu, vsi avtobusni prevozi, 8 polpenzionov (zajtrk in večerja), nastanitev v hotelih 3* in 4* v dvoposteljnih sobah, ogledi in vstopnine po programu, prevoz s taxiji na goro Tabor, vodstvo,  DDV in organizacija potovanja.

CENA NE VKLJUČUJE: postavk, ki so navedene kot doplačila, storitev po posebnih naročilih in napitnin v hotelih, lokalnim vodnikom in voznikom, ki so v tem svetu obvezne.

DOPLAČILO (vodniku na poti): napitnine  cca 30-40 €,

MOŽNO DOPLAČILO (ob prijavi): enoposteljna soba 230 € in ''zavarovanje rizika odpovedi'' 75 €, dodatno zdravstveno zavarovanje 10 € (do 70 leta starosti)…

PLAČILO ob prijavi: 300 € po osebi, ostalo po mesečnih obrokih do 14 dni  pred romanjem.

Ob prijavi je potrebno posredovati točne osebne podatke: ime in priimek, naslov, rojstni podatki, številka potnega lista, datum izdaje in veljave (veljaven vsaj 6 mesecev od potovanja), telefonska številka.

 

ODHOD: po naročilu romarske skupine