Beograd

3 dni, od 145 €

Kjer se poljubita Sava in Donava, kjer je bil dolgo časa center "sveta"...

1. dan: LJUBLJANA - BEOGRAD
Odhod avtobusa iz dogovorjenega mesta v Ljubljani ob zgodnji dogovorjeni uri. Vožnja po avtocesti proti Zagrebu in mimo Slavonskega Broda, skozi Slavonijo, do Beograda. Po prihodu avtobusni ogled mesta. Videli bomo Novi Beograd s Sava centrom, Dedinje kjer stoji Hiša cvetja s posmrtnimi ostanki Josipa Broza Tita (ogled), stadion JNA in Marakano, zgradbo TV PINK, Mestno skupščino, Skupščino Srbije, Kalemegdan-beograjska trdnjava od koder je čudovit razgled na sotočje Save in Donave,... Nastanitev v hotelu, večerja v hotelu in prenočevanje.

2. dan: BEOGRAD
Po zajtrku avtobusni izlet po Šumadiji. Najprej vožnja na Avalo in ogled Meštrovičevega spomenika neznanemu junaku. Nadaljevanje vožnje v Topolo. Ogled Karadžordževega kompleksa: cerkev Sv. Jurija in Karadžordžev konak na Oplencu ter Karadžordžev dvorec v Topoli. V popoldanskih urah povratek v Beograd, nekaj prostega časa, zvečer priporočamo večerjo (za doplačilo) v boemski četrti Skadarlija, prenočevanje.

3. dan: BEOGRAD – LJUBLJANA
Po zajtrku nadaljevanje ogleda Beograda: Trg Republike, ulica Kneza Mihajla, Saborna cerkev, konak kneginje Ljubice, sedež patriarha, hram Sveti Sava,... V zgodnjih popoldanskih urah odhod iz Beograda in vožnja po avtocesti skozi Slavonijo, mimo Zagreba proti domu. Prihod v Ljubljano v poznih večernih urah.

CENA:
145 €  (najmanj 40 oseb) v hotelu 3* v centru mesta
175 €  (najmanj 40 oseb) v hotelu 4* v centru mesta

CENA VKLJUČUJE: avtobusni prevoz z udobnim turističnim avtobusom, cestnine in cestne pristojbine, 1 krat pol pension in 1 krat nočitev z zajtrkom v dvoposteljnih sobah v hotelu 3* ali 4* v Beogradu, zunanje oglede po programu, strokovno vodenje v slovenskem jeziku, organizacija potovanja in DDV.

MOŽNA DOPLAČILA: enoposteljna soba: 30 €/2 noči v 3* hotelu in 60 €/2 noči v 4* hotelu, večerja na Skadarliji 18 €, vstopnine približno 12 €.

ODHOD: po vaši izbiri