SICILIJA V CELOTI- noro!

10 dni, od 1.170,00 €

ODHOD: 4. 6. 2016
PROGRAM POTOVANJA:

1. dan: Ljubljana – Benetke – Catania
Odhod iz Ljubljane v zgodnjih jutranjih urah in prevoz na letališče Marko Polo pri Benetkah. Let je predviden ob 9.00 uri zjutraj iz Benetk v Catanijo, drugo največje mesto na otoku. Po pristanki prevoz do mesta in orientacijski ogled mestnih znamenitosti, Piazza del Duomo s slonovo palačo in simbolnim slonovim vodnjakom, gledališče Belinija, palači Biscari in Tuscan, fasado univerze, Grško- rimskega gledališča…Sprehodili se bomo po glavni ulici Via Etna. Nastanitev v hotelu, večerja in prenočevanje.
2. dan: Catania- Giardini Naxos-Taormina- Letojani
Po zajtrku vožnja pod Etno do gradu Aci Castello v katerem se nahaja zapor in manjši muzej arheoloških ostankov in mineralov. Nato vožnja do Giardini Naxosa, ogled turističnega mesta ter Arheološkega parka z manjšim muzejem iz antičnega obdobja. Vzpon do Toarmine in ogled Grškega gledališča s čudovitim pogledom na Etno, Corso Umberto z vrati Mesina in Catania, Palača Corvaia, rimske ruševine za cerkvijo Sv Katarine ter trge IX Aprila, Duomo in srednjeveški del mesta. Nastanitev v okolici, večerja in prenočevanje v bližini.
3. dan: Letojani -Messina-Milazzo
Po zajtrku vožnja proti Messini do slikovite Savoce, ki velja za tipično sicilijansko agrarno naselje. Letos so ga poimenovali ''mesto umetnikov''. Samostanska kripta hrani mumije, moženo za ogled,…. Tu so snemali tudi del filma Boter. Nato se bomo zapeljali do Messine, ki se ponaša s samostanom San Filipo Fragola. Ogled znamenitosti mesta med drugim: Katedralo, cerkev Annunziata iz 13. stol., kapelo nemškega viteškega reda Santa Maria Alemanna, porta Grazia, čudovite vodnjake …  Nadaljevanje vožnje do Milazza in v kolikor bo čas dopuščal že delni ogled mesta iz katerega vozijo ladje in trajekti na bližnje Eolske otoke. Nastanitev, večerja in prenočevanje v Milazzu ali okolici.
4. dan: Milazzo- Halaese-Cefalu
Po zajtrku nadaljevanje ogleda in obisk gradu. Vožnja do Tindaria, s svetiščem Črne Marije in lepo ohranjenim grškim gledališčem. Nadaljevanje do Castel de Tusa in dalje do Halaese enega od štirih sicilijanskih mest, ki je pridobil status municipija pred Avgustovo smrtjo. Nastanitev, večerja in prenočevanje v okolici Cefaluja.
5. dan: Cefalu- Castelbuono- Termini Imerese
Po zajtrku obisk srednjeveškega Cefaluja, ki je s svojimi zavitimi ulicami, normansko-arabsko-bizantinsko katedralo ter saracenskimi ostanki utrdbe zanimivo mestece. Vožnja v zaledje do Castelbuona in obisk mesta ter gradu dei Ventimiglia. Vožnja proti Termini Imerese ter obisk Arheološkega parka Himere. Povratek v hotel, večerja in prenočevanje.
6. dan: Palermo- Monreale- Trapani
Zajtrk ter vožnja v Palermo. Orientacijski ogled glavnega mesta Palerma. Z avtobusom se bomo povzpeli do Monreale, kjer bo ogled znamenite Normansko-bizantinske katedrale. Vožnja do Castellaccio Monreale trdnjave Normanov in ogled ter obisk bližnje opatije Sv Martina. Nadaljevanje skozi Partinico in dalje vožnja proti Trapaniju. Obisk Erice z bogato feničansko in grško zgodovino. Vzpon do starega mestnega središča, ki se v objemu lepo ohranjenega srednjeveškega obzidja skriva visoko nad morsko obalo… Nastanitev, večerja in prenočevanje.

7. dan:Trapani- Selinunte- Agrigento
Po zajtrku vožnja mimo Castelvetrana do Marinele in obisk arheološkega parka Selinunte. Ogled. Dalje vožnja proti Agrigentu, dolini templjev ( UNESCO) in obisk atraktivnega mesta oz. kot ga opisujejo »najlepše mesto smrtnikov«, ki hrani številne znamenitosti s področja arheologije. Nastanitev, večerja in prenočevanje.
8. dan:Agrigento-Enna-Piazza Armerina- Ragusa
Po zajtrku vožnja v notranjost otoka, ki ga krasijo prostrana polja pšenice do najvišje ležečega mesta na otoku -Enne, ki ga zaradi svoje ugodne obrambne lege osvajalci Sicilije niso nikoli osvojili. Nadaljevanje do Piazze Armerine, ki je zanimiva zaradi rimske patricijske vile – VILLA ROMANA DEL CASALE- z odlično ohranjenimi mozaiki, Unesco zaščitena. Nadaljevanje vožnje proti jugovzhodu otoka mimo Caltagirone do mesta Raguse sestavljenega iz dveh delov, katera deli dolina s štirimi mostovi. Zaradi številnih znamenitosti je vključeno na seznam Unesco. Ogled znamenitosti obeh delov mesta. Nastanitev, večerja in prenočevanje.
9. dan:Noto- Siracusa
Po zajtrku vožnja do Nota, mesta ki je bilo konec 17. stoletja uničeno v potresu,a so ga v 18. stoletju, na vrhuncu baroka, obnovili. Mesto so obnovili s kamnom »apneni maček«, ki se je z leti obarval rumeno, arhitektura pa je vpadljiva in prekipevajoča. Mesto se ponaša s čudovito katedralo Sv. Miklavža, ki je izjemen primer baročne arhitekture in dalje v Siracuso staro grško prestolnico Sicilije, mesto tirana Dionizija Velikega in matematika Arhimeda. Mesto, ki ga danes najdemo na Unescovem seznamu svetovne dediščine, Cicero opisuje kot najveličastnejše in najlepše grško mesto. Hkrati velja Siracusa tudi za mesto znamenitega znanstvenika Arhimeda. Ogledali si bomo arheološki park, ostanke grške naselbine Neapolis z gledališčem, otoček Ortigia, Apolonov tempelj, stolnico rimski amfiteater, starogrški kamnolomi z Dionizijevim ušesom, Arethusin vodnjak, stolnica, grad Maniace, judovski geto in drugo. Nastanitev, večerja in prenočevanje.
10. dan: Etna- Catania- Benetke- Ljubljana
Zajtrk in vožnja do vznožja vulkana Etne, čudeža narave in enkratnega doživetja. Vožnja do Rifugio Giovani in z žičnico ter terenskimi vozili do kraterja od koder je spektakularen razgled. Vrnitev v mestece Nocolosi, ki je znano po najboljših sladicah. Vožnja do letališča pri Cataniji in polet letala predvidoma ob 21.00 uri. Povratek v Ljubljano v jutranjih urah.

 

CENA NA OSEBO:            1.170,00 € pri udeležbi najmanj 42 oseb
                                               1.320,00 € pri udeležbi najmanj 32 oseb

 

CENA VKLJUČUJE: prevoz na letališče Benetke in nazaj, povratni let z letalskim prevoznikom Volotea iz letališča pri Benetkah na Sicilijo, transferji in prevozi po Siciliji po programu, 9 x pol penzion (večerja, prenočevanje in zajtrk) v hotelih 4*, vsi zunanji ogledi po programu, slovenski vodnik, DDV in stroški potovanja.

MOŽNA DOPLAČILA: - enoposteljna soba 250 € 4*,- riziko odpovedi 66 €, - dodatno zdravstveno zavarovanje  pri Corisu   10,00 € (do 75 leta), - žičnica in terensko vozilo na Etno 62 € (potrditev ob prijavi),

- vstopnine: približno 90 €-100 €

Pridržujemo si pravico do delne spremembe programa ali vrstnega reda ogledov, če se spremenijo časi ogledov.

ODHOD: 4. 6. 2016