Potep po najlepših dveh otokih Kanarcev in počitnice v vili

8 dni, 855,00 €

Torek: Prevoz iz Maribora, Celja, Ljubljane, Kopra do Bolonje (letališče). Polet Bolonja – Lanzarote predvidoma ob 13.45. Namestitev v izbranem hotelu – Puerto del Carmen – Playa Bianca. Večerja v lokalni restavraciji oziroma hotelu. Prost večer z ogledom mesta Puerto del Carmen.

Sreda: po zajtrku v hotelu ogled glavne znamenitosti otoka Lanzarota  - Timanfaya (dolina z več kot 30 vulkani, zadnji večji izbruh je bil leta 1736. Pozno popoldan vožnja s trajektom (25min) Lanzarote – Fuerteventura. Namestitev v zasebni vili v prestižnem naselju ob golf igrišču – Caleta de Fuste (dvo posteljne sobe) Večerja v lokalni restavraciji. Nato sledi prosti večer v turističnem mestecu Caleta de Fuste z  številnimi lokali in trgovinicami

Četrtek: individualen zajtrk v vili. Celodnevni izlet na severni del otoka z ogledom glavnega mesta Puerto del Rosario. Na poti si bomo ogledali svetovno znane sipine (Dunas) – nacionalni park, imeli bomo tudi nekaj časa za kopanje v kristalno čistem  morju. Ogledali si bomo največje turistično mesto Corralejo na Fuerteventuri. Ogled mesta  Corralejo s starim mestnim jedrom, kjer so številni lokali, restavracije in trgovine. Po ogledu mesta bomo nadaljevali pot do bližnjega vulkana in se povzpeli na njegov vrh (cca  200m), kjer nas bo čakal čudovit pogleda na severni del otoka in na otok Lanzarote. Vožnjo bomo nadaljevali do zahodnega mesteca El Cotillo, ki je znam predvsem po neverjetnih »sufrarskih« plažah ter po čudovitih belih plažah, kjer bo mogoče tudi kopanje. V povratku po notranjosti otoka se bomo ustavili v vasici La Oliva, kjer nas čaka tipična kanarska večerja. Sledi povratek do naše vile.

Petek: individualen zajtrk v vili. Prosto dopoldne, kopanje na bližnjih plažah v Caleti de Fuste. Popoldan ogled največje plantaže Aloe vere v Evropi, kje vam bodo predstavili postopek proizvodnje in neverjetne lastnosti te kraljice med rastlinami. V industrijski prodajalni bo možen tudi nakup njihovih izdelkov. Večerja v zelo priljubljeni restavraciji v Caleti de Fuste. Po večerji (po želji) obisk glavnega mesta, kjer boste doživeli nočni latino utrip z salso...

Sobota: individualen zajtrk v vili. Celodnevni izlet na jug otoka. Pot nas bo vodila skozi Gran Tarajal, Las Playitas, Costa Calma, Moro Jable. Pokrajina, ki nas bo spremljala je zelo raznolika. Ustavili se bomo na čudovitih plažah, kjer bo tudi čas za kopanje.Povratek bo na zahodni strani otoka, med potjo se ustavimo na večerji v zelo prijetni restavraciji v mestecu La Pared s slikovitim razgledom na morje, bližnje hribe in seveda nepozaben sončni zahod. Sledi nekoliko kasnejši povratek.

Nedelja: individualen zajtrk v vili. Prosto dopoldne. Popoldan ogled sirarne v Betancuriji in pokušina svetovno priznanega kozjega sira. Vožnjo bomo nadaljevali do naselja Ajuj (zahodna obala), kjer si bomo ogledali zanimive klife z jamami. V povratku se ustavimo v vasici Pajara, kjer bomo poskusili tradicionalne tapase.

Ponedeljek: individualen zajtrk v vili. Glavno mesto – nakupovanje, muzej solin, prosto, po dogovoru…  večerja Don Pepe

Torek: individualen zajtrk v vili. Prosto do 15h, kopanje, nakupovanje, druženje... Predviden povratek ob 18.15 z poletom Fuerteventura – Bergamo. Vožnja Bergamo  - SLO z predvidenim časom prihoda med 4. in 5. uro zjutraj (sreda)

 

Namestitev:

Al – Aparthotel Cay Beach *** – Lanzarote

Vf – Zasebna vila Las Salinas ****+ Fuerteventura

 

Cena vključuje:

 • Transfer iz Slovenije (Maribor, Celje, Ljubljana, Koper) do letališča Bolonja in povratek Bergamo - Slovenija.
 • Povratno letalsko karto Bolonja – Lanzarote – Bergamo z osnovno ročno prtljago in do 15kg dodatno prtljago z vsemi taksami.
 • Namestitev v  zasebni 3 oziroma 4 sobni vili v dvo posteljnih sobah.
 • 6 x večerja v različnih restavracijah
 • Vstopnina nacionalni park Timanfaya
 • Trajekt Lanzarote – Fuerteventura
 • Vsi prevozi po programu
 • Slovensko vodenje

V ceno ni vključeno zavarovanje rizika odpovedi in ostala zavarovanja!

 

Cena paketa na osebo:

- namestitev Al in Vf v 2 posteljni sobi:  855 €

- Doplačilo za 1 posteljno sobo v vili: 139€

Ostale informacije:

 • Potovanje se bo organiziralo če bo skupina štela min 6 oseb.
 • Ni popusta za otroke do 12 let
 • Odhodi načeloma 2 x na mesec (prvi in tretji teden torek v mesecu)

Termini:

05.11.2013 – 12.11.2013

19.11.2013 – 26.11.2013

03.12.2013 – 10.12.2013

17.12.2013 – 24.12.2013

 

V primeru zaključene skupine do 8 oseb je možen drug termin, vsekakor pa so odhodi ob torkih.