Počitnice na Šrilanki

9 dni/7noči, od 1.290,00 €

PROGRAM POTOVANJA:

1. DAN: BENETKE−EVROPA    let, obrok in nočitev na letalu
Prihod na letališče v Benetkah in prijava na let. Polet preko enega izmed evropskih letališč proti šrilanški prestolnici.

2. DAN:  COLOMBO- KANDALAMA/SIGIRIYA    večerja, nočitev
Po pristanku na šrilanškem letališču Colombo sledi prevoz do hotela, nastanitev, večerja in nočitev.

3.DAN: KADALAMA- SIGIRIYA- KADALAMA     zajtrk, večerja, nočitev
Po zajtrku vožnja do Sigiriye. Povzpeli se boste na mogočno monolitsko skalo, ki velja za eno največjih znamenitosti otoka. Med 200 metrskim vzponom boste lahko opazovali znamenite freske "Lepotic iz Sigiriye" , ki so se ohranile kot edine posvetne freske v državi. Na vrhu skale se bohoti skalna trdnjava iz 12. stoletja ter prečudovit pogled na okolico in vodne vrtove iz 5. stoletja. Vrnitev v hotel in prosti čas (ali izleti ob doplačilu).

PONUDBA OB DOPLAČILU:
1. Možnost jezdenja slonov (1 ura). CENA NA OSEBO: 30 EUR
2. Popoldne se boste zapeljali na jeep safari v Nacionalni park Minneriya. Park se razprostira na skoraj 9000 Ha, in je poln raznolikega živalskega in rastlinskega sveta. Opazovali boste lahko divje slone, raznolike ptice, metulje, ribe ter ostala živa bitja v parku. CENA NA OSEBO: 60 EUR
3. Popoldne bo sledil izlet v mesto Polonnaruwa, ki je bila v času med 11. in 13. stoletjem druga prestolnica Šrilanke, ki je bilo kasneje pozabljeno v divjini džungle. Ogledali si boste to zanimivo srednjeveško mestece s številnimi parki in mogočnimi templji. CENA NA OSEBO: 45 EUR

4.DAN: KANDALAMA- DAMBULA- MATALE- KANDY  zajtrk, večerja, nočitev
Po zajtrku se boste popeljali v Dambullo in si ogledali v skalo vklesanega svetišča, ki slovi kot eno najveličastnejših svetišč na Šrilanki. V njem je shranjenih več kot 130 kipov Bude, najzanimivejši kip je 14 metrov dolg in iz skale izklesan ležeči Buda, zidovi in stropi pa so poslikani s freskami, starimi več kot 2000 let.
Pot boste nadaljevali proti Kandiyu, stari gorski prestolnici otoka, vmes pa si ogledali v mestecu Matale tovarno za izdelavo batikov, poslikanih s tipičnimi pisanimi vzorci ter vrtove najrazličnejših vrst začimb, kjer boste le-te lahko tudi kupili. Pozno popoldne boste prispeli v Kandy, po mnenju mnogih eno najlepših mest na otoku. Sledil bo ogled najpomembnejše znamenitosti mesta, z zlato streho pokrito svetišče Dalada Maligawa, v katerem hranijo Budin zob.
Zvečer boste doživeli pravo Šrilanško noč- kulturno tradicionalni plesni spektakel.

5.DAN: KANDY- PARADENIYA- PINNAWALA- POČITNIŠKI RESORT    zajtrk, večerja, nočitev
Po zajtrku se boste lahko naužili lepot kraljevih botaničnih vrtov v Paradeniyi, kjer uspeva več kot 5000 vrst dreves in rastlin, vključno z vrtovi začimb in orhidej. Pot boste nadaljevali do Pinnawelle in si ogledali slavno zavetišče slonov, kjer boste le-te lahko opazovali pri kopanju ali hranjenju ter imeli priložnost narediti veliko zanimivih fotografij.
Popoldne bo sledil prevoz do izbranega počitniškega letovišča in nadaljevanje individualnih počitnice. Večerja in nočitev.

6.-8. DAN: POČITNICE zajtrk, večerja, nočitev
Prosti dnevi za počitek ali samostojno raziskovanje juga Šrilanke. Večerja in nočitev v hotelu.

9. DAN: POČITNIŠKI HOTEL – COLOMBO – EVROPA – BENETKE      zajtrk, let, obroki na letalu
Zjutraj sledi prevoz do letališča in polet preko vmesnega letališča v Benetke

CENA POTOVANJA PO OSEBI: od 1.290 EUR

PAKET POTOVANJA VKLJUČUJE:  letalski prevoz iz Benetk, letališke pristojbine na dan izdelave programa, 7x polpenzion v hotelih 3*,  bivanje v dvoposteljnih sobah, vsi ogledi z vstopninami po programu, angleško govoreči lokalni vodnik/voznik med izleti, strošek organizacije potovanja.

OBVEZNA DOPLAČILA:
35 EUR – vizum s posredovanjem
40 EUR – za odhode med 15.7. in 31.8.2013

Končna cena potovanja je odvisna od želenega termina potovanja in od dobljene cene letalske vozovnice!

Po želji vam lahko organiziramo letalski prevoz tudi iz drugih bližnjih letališč (Ljubljana, Zagreb, Dunaj, Munchen, …).
________________________________________

OPOMBE: Cena ponudbe velja na dan  izdelave programa (10.4.2013). Pridržujemo si pravico do spremembe cene, če pride do sprememb v menjalnih valutnih tečajih ali do sprememb v cenikih letalskih prevoznikov. Vse rezervacije so na vprašanje.
V ceni aranžmaja je upoštevana trenutno najnižja cena letalskega prevoza na trgu. V kolikor te cene ne uspemo dobiti, so potrebna doplačila. Višina le teh je znana po prejeti potrjeni rezervaciji letalskega prevoza. Končno ceno vam torej oblikujemo po potrjeni letalski rezervaciji.

Odhodi: po želji potnikov
Minimalno število potnikov: 2