Počitnice na Mrtvem morju

7 dni, od 1.299 €

1. dan: Letalski prevoz Ljubljana-Istanbul-Aqaba, prevoz do hotela Holiday Inn Resort 5* ob Mrtvem morju. Nastanitev in prenočevanje.
2.-7. dan: Bivanje v hotelu, kjer imate polpenzion hotelskega kompleksa Holiday Inn Resort Dead Sea 5*.
8. dan: Po zgodnjem zajtrku odhod na letališče Aqaba. Letalski prevoz Aqaba- Istanbul-Ljubljana (letališče Jožeta Pučnika, Ljubljana).

MRTVO MORJE ima več imen, lahko ga imenujemo: Jezero soli, Lotovo morje, Smolnato morje, lepotni salon sveta, morje čudežev...ima desetkratno slanost oceanov, od 28 -33 % slanost in je zaradi gostote mineralov izredno zdravilno in tudi prav posebno doživetje, saj je plovnost veliko večja in lahko lebdite kot na vodni postelji.
Mrtvo morje leži približno 420 m pod nadmorsko višino, v Velikem tektonskem jarku in je najnižja točka na Zemeljskem površju. Območje ima subtrobsko podnebje in so temperature skozi celo leto primerne za kopanje. Obdaja ga Vzhodno jordansko hribovje in na Izraelski strani Judejska puščava. Edini stalni pritok, ki je danes že skoraj zajet, pa je reka Jordan.
Mrtvo morje je eno največjih virov surovin, bogastvo mineralov pa je neverjetno - visoke koncentracije raztopin kalcija, magnezija, natrija, kalija, z izjemno visokim odstotkom raztopljenih bromidov - je prava naravna lekarna. Dokazano je, da soli iz Mrtvega morja sproščajo bolečine v mišicah in sklepih, pomagajo pri zdravljenju psoriaze in ekcemov, zdravljenje neplodnosti...
Mark Antonij ga je poklonil Kleopatri kot "lepotilni salon" v antičnem času. Že stoletja je znano črno blato iz Mrtvega morja, ki zdravi alergijske okužbe kože, pomirja živčni sistem, skrbi za metabolizem kože, oz. napetost in trdnost kože, odstranjuje odmrle celice s kožne površine, kalcij v njem pa pomaga pri izgradnji nohtov in kosti, prispeva k koaguliranju krvi in pomaga pri celjenju ran. Namazani z zdravilnim morskim blatom boste ležali na vodi kot na postelji in uživali ter se prerojeni vrnili domov.

HOTEL Holiday Inn Resort Dead Sea je  hotel 5*, ob obali Mrtvega morja v Jordaniji.
Ima 202 sobi, ki so prostorne, opremljene s modernim pohištvom, udobnimi posteljami in kopalnicami. Gost lahko izbira med različnimi vzglavniki. Vsaka soba ima balkon ali teraso, LCD TV, brezplačni internet, možnost priprave kave/čaj, sef, mini bar...
Hotelski rezort ponuja več bazenov, med njimi največji plavalni bazen ob Mrtvem morju, otroški bazen, popolnoma opremljen moderni fitness center, SPA center in 24 urno sobno strežbo.
Različne restavracije in bari ponujajo pestro izbiro hrane in pijače, tako lokalnih kot mednarodnih od jutra do večera, s pogledom na čarobno Mrtvo morje. Plesna dvorana. Kongresne dvorane. V sklopu hotela ponujajo tudi čistilnico/pralnico.

 

CENA: 1.299,00 €

CENA VKLJUČUJE: letalski prevoz na relaciji Ljubljana-Istanbul-Aqaba-Istanbul-Ljubljana, letališke takse, 7 x polpenzion (prenočevanje, zajtrk, večerja) v hotelu Holiday Inn Resort Dead Sea 5 * ob Mrtvem morju, prevoz iz Aqabe- letališča do hotela ob Mrtvem morju in nazaj  ter DDV.

Slovenski vodnik, če bo prijavljenih več kot 15 oseb. Za individualni obisk možnost hrvaško ali angleško govorečega vodnika.

OBVEZNO DOPLAČILO: vstopna taksa v Jordanijo.

MOŽNA DOPLAČILA: izleti bodo organizirani s slovenskim vodenjem pri minimalno 10 prijavljenih osebah na izletu.

  • PETRA: enodnevni izlet v nabatejsko mesto, ki velja za diamant jordanske zgodovine (eno od sedmih novih čudes sveta), narave in neverjetnih ljudi. Prevoz z turističnim avtobusom do Petre, vstopnina v arheološki prostor, jahanje konja do soteske, jordanski vodnik, slovenski vodnik. Cena na osebo: 129,00 € ( pri min 10 prijavljenih potnikih)
  • JERUZALEM: enodnevni izlet v sveto mesto judov, kristjanov in muslimanov, mesto številnih kontrastov, kultur in zgodovine. Mesto, ki ga morate obiskati enkrat v življenju in si ogledati Oljsko goro, Getsemani, stari del mesta z muslimansko, armensko, judovsko in krščansko četrtjo.Sprehodili se bomo po ulicah križevga pota do cerkve Božjega groba, Zidu objokovanja... Vožnja mimo Jeriche, mesta palm, najstarejšega mesta na svetu nazaj do Mrtvega morja in preko reke Jordan nazaj v Jordanijo. Cena na osebo: 149 € ( pri minimalno 10 prijavljenih potnikih ) Obvezno doplačilo vstopno - izstopne takse za Jordanijo in Izrael je pribl. 47 €.
  • GORA NEBO, MADABA IN PRESTOLNICA AMMAN: obiskali bomo Goro Nebo, mesto od koder je gledal Mojzes "obljubljeno deželo", si ogledali mesto Madaba, mesto mozaikov in preprog, od koder izvirajo najlepši svetovni mozaiki in si ogledali tudi najstarejši in edini mozaik Svete dežele iz antičnega časa. Vožnja do jordanske prestolnice Ammana, mesta na 26-tih gričih, kjer bomo obiskali Citadelo, se sprehodili po Downtownu /Suq-u in si ogledali najlepšo mošejo kralja Abdullaha. Cena na osebo: 80 € ( pri min 10 prijavljenih potnikih )

ODHOD: INDIVIDUALNO -PO POVPRAŠEVANJU