ČUDOVITA SREDNJA DALMACIJA, NA AKTIVNE POČITNICE z IZLETI

8 dni, od 445 €

1. dan: LJUBLJANA – PRIMOŠTEN

Zjutraj odhod avtobusa iz  Ljubljane, Grosuplja … vožnja v Belo Krajino, preko slovensko-hrvaške meje in po hrvaški avtocesti, proti Dalmaciji. Krajši postanki na poti. Postanek na spominskem obeležju Nikola Tesla. Nadaljevanje po avtocesti mimo Šibenika  do Primoštena. Nastanitev v hotelu ZORA 3*-4*,  ki stoji sredi bujnega parka pinij in čudovitega zelenja,  ki ima zunanji - notranji bazen je z ogrevano morsko vodo in s premično streho, ki nudi ob lepem ali slabem vremenu prijetno sprostitev.  Bogata samopostrežna  večerja in prenočevanje.
2. dan: PRIMOŠTEN

Pred zajtrkom ob 06.30  rekreacija.  Po zajtrku po želji skupni sprehod po Primoštenu in kratek ogled tega ''bisera'' vsem,  ki ga še ne  spoznate. Nato pa uživanje v hotelski ponudbi: hotelska plaža – na južni in severni strani polotoka, bazen (notranji - zunanji), kopanje, sončenje, savna (je v paketu) …ali pa sprostitev v hotelski okolici, kjer je prava otoška flora in favna. Večerja in prenočevanje.

3. dan: PRIMOŠTEN – KNINSKA TRDNJAVA – IZVIR CETINJE - SINJ – PRIMOŠTEN

Po zajtrku izlet mimo Drniša do Knina in obisk kninske trdnjave s čudovitim pogledom na okolico in gorovje Dinare, kjer so začetki hrvaške kraljevine. Tu je bil tudi sedež kraljev in kralja Zvonimirja, ki je bil hrvaški škof. Nadaljevanje do izvira Cetinje,…. Pokrajina je znana po najstarejših prebivalcih mlmatih, ki so ustanovili ''cetinsko kulturo'' že v bronasti dobi. Ogled cerkve sv Odrešenika in najstarejšo hrvaško nekropolo. Sledi vožnja ob reki Cetini in umetnem Peručkim jezerom do Sinja. Mesto, je bilo poznano tako v antiki, kot za časa bizantinskega carja Konstantina II., pa turških osvajalcih, pa tudi po  Dubrovčanih, Avstriji in Napoleonu,… Sinj je znan po ''sinjski alki'' in po edinstvenem Muzeju Alkarjev, katerega si bomo ogledali ter obiskali, saj rek pravi:''kdor ni videl Muzeja Alkarjev ni videl Sinja''. Postanek še v cerkvi ''Čudežne Sinjske Gospe'' s samostanom in starim delom mesta. Nato vrnitev v Primošten, večerja in prenočevanje.

4.dan: PRIMOŠTEN

Rekreacija. Zajtrk. Bivanje v Primoštenu, koristite storitev pol penziona: zajtrk, večerja in prenočevanje, kopanje, sončenje …. Vrnitev v hotel, kopanje in sončenje, lahko tudi drugo. Večerja in prenočevanje.

5. dan: PRIMOŠTEN in izlet z ladjo

Za aktivne jutranji sprehod. Po zajtrku fakultativni izlet (doplačilo) z ladjo med otoki do Šibenika, med trdnjavami ob morski ožini in ogled mesta z morske strani. Obisk otoka Zlarin, znanega po koralah in ogled delavnice koral. Ob dalmatinskih pesmih nas bo ribji piknik s pokušino dobre dalmatinske kapljice prav povzdignil.  Obiskali bomo tudi otok, ki je poznan, po domačinih, ki nabirajo najboljše spužve v Jadranu, možen nakup. Vrnitev v hotel, večerja in prenočevanje.

6. dan: PRIMOŠTEN

Zjutraj ob 07.00 avtobusni prevoz izven naselja (cca 3 km od hotela), nato pa peš na najvišjo točko nad  Primoštenom, kjer nas bo pozdravil  lepi  spomenik  Loretske Marije, ki je postal zaščitnik in simbol Primoštena. Čudovit  pogled bomo imeli na mesto, naselja, otoke kakor deleč bo vidnost po morju in kopnem. Lahko pa veselo uživate in se sprostite v hotelu, savni, kopanju, sončenju, sprehodu po obali in gozdu pinij, … Večerja.

7. dan: PRIMOŠTEN

Po zajtrku izlet v Rogoznico  in sprehod po obali in po  starem dela naselja s cerkvijo,  ogled akvarija na prostem, ki je prvi v Dalmaciji.  Ogled marine in  predela za petične goste, ''Zmajevega očesa'' ter sprehodom do jezera.

Vrnitev v hotel in popoldan  veselo uživanje kopanje, sončenje, Večerja in prenočevanje.

8. dan: PRIMOŠTEN – VRANA -  ZADAR – LJUBLJANA

Zajtrk in prosto do odhoda, pribl. 09.30 ure. Vožnja preko šibeniškega mostu, mimo Vodic, otoka Murter  in Vranskega jezera do Pakoštan ter dalje do Vrane. Obisk in ogled arheološkega prostora ''Gradina'' z ostanki benediktinskega  samostana ter ''Maškovič Hana'', ki je najsevernejši turški ''han'' v Evropi. Danes je originalno obnovljen in sodi v edinstven zgodovinski in turistični kompleks. Strokovni ogled in razlaga.  Dalje vožnja do Zadra, ki je center severne Dalmacije. Sprehod za vse ki ga ne poznate po starem delu mesta, kjer so ohranjeni čudoviti spomeniki preteklih dni. Čas za osvežitev, kavico, kosilo, tržnico,   Vožnja proti domovini. Prihod v Slovenijo, v Belo Krajino in dalje v Grosuplje in  Ljubljano  (prihod do 22.00 ure).

CENA na osebo:
445,00 € nastanitev 3* v comfort in 525,00 € - nastanitev 4* Premier Club sobi najmanj 42 potnikov v avtobusu;
466,00 €  nastanitev 3* v comfort in 560,00 € - nastanitev 4* Premier Club sobi /najmanj 32 potnikov v avtobusu;

Cena vključuje: avtobusni prevoz z udobnim turističnim avtobusom, nastanitev v dvoposteljnih sobah v hotelu 3* (v ''Comfort sobi'') ali 4* (''Premier Club sobi''), 7  x polpenzion (samopostrežna večerja in zajtrk),  izleti v programu (brez vstopnin oz. navedeni posebej), vodnik v slovenskem jeziku, DDV in organizacija potovanja s počitnicami.

 DOPLAČILO ZA: 1/1 sobo   125,00 € 3*

 V INFORMACIJO: 'PREMIER CLUB SOBE 4* - število sob je omejeno!

Možna doplačila – OBVEZNO sporočiti  ob prijavi če želite::

  • pijača ob večerji 21 € (samopostrežno iz avtomata-gazirana in negazirana voda, vino),
  • izlet z ladjo po otokih in kosilo – ''fish piknik'' pribl. 25 -30 € (najmanj 30 prijav)  
  • RO - riziko odpovedi 25 €

 

PRIJAVE in INFORMACIJE na TUR TUR TURIZEM: E-mail: info@turtur.si T: 01 5683 495,

GSM: 041 336 812

PLAČILO in nakazilo: ob prijavi: 150,00 € in riziko odpovedi 25 € - po želji.

PLAČILO za TUR TUR TURIZEM d.o.o., Ul. Pohorskega bataljona 139c, Ljubljana:    
Referenca:           00-0015062019  Nakazilo:             Delavska hranilnica, Miklošičeva 5, 100 Ljubljana,Slovenija
SWIFT BIC:           HDELSI22
IBAN Koda:          SI 56610000018806416           

 

TUR TUR TURIZEM d.o.o,         Ljubljana, januar 2019

ODHOD: 15. 06. 2019