ČAROBNA ISLANDIJA

POSEBNO LETALO IZ LJUBLJANE!

čarobnost geoloških fenomenov na severu, mogočni vulkani, veličastni ledeniki, bruhajoči gejziri, slikoviti slapovi, kopanje v geotermalni vodi, obdani s črnim kamenjem lave.

Vse to in še več ponuja Islandija ...

1.    dan, petek (18. 5.): LJUBLJANA-KEFLAVIK–REYKJAVIK

 Prihod in prvi vtis o deželi – med Evropo in Ameriko ter križem kražem po mestu

Zbirališče potnikov na Letališču Jožeta Pučnika Ljubljana in let v Keflavik. Po pristanku vožnja z avtobusom do Reykjavika, islandske prestolnice, kjer živi več kot polovica vseh Islandcev. Nato ogled mesta, starega in novega mestnega dela, veličastne Hallgrimurjeve cerkve, Perlana (Bisera), muzeja skulptur Asmundur Svensson ... Nastanitev v hotelu in prenočevanje.

 

 2. dan, sobota (19. 5.): REYKJAVIK (»JUŽNA AVANTURA«: SLAP SELJALANDSFOSS–SLAP KOGAFOSS–VIK–LEDENIŠKI JEZIK SOLHEIMAJOKULL) | zajtrk

Malo več – vse do juga otoka – »Južna avantura«

Po zajtrku celodnevni izlet »Južna avantura« – dan v islandski naravi, doživetje kontrastov, ki jih lahko ponudi samo ta severna posebna dežela: ogledali si boste slap Seljalandsfoss, ki se spektakularno spušča 60 m v globino in velja za enega največkrat fotografiranih slapov na Islandiji. Največji in morda najbolj obiskani pa je Skogafoss. Postanek v mestecu Vik, za lepe posnetke in krajši sprehod po črnem pesku. Če bo vreme dopuščalo, doživetje Solheimajokulla, ki je jezik znanega ledenika Myrdalsjokulla. Vrnitev v hotel in prenočevanje.

3. dan, nedelja (20. 5.): REYKJAVIK (»ZLATI TRIKOTNIK«þHINGVELLIR–GEJZIR STROKKUR–SLAP GULLFOSS-SKALHOLT–HVERAþERDI) | zajtrk

 »Zlati trikotnik je obvezen, če potujemo na Islandijo ...«, piše v mnogih turističnih priročnikih

Po zajtrku celodnevni izlet »Zlati trikotnik«. Vožnja do narodnega parka þhingvellir (Thingvellir), kjer je bil leta 930 ustanovljen prvi islandski parlament. Sprehod med skalami okamnele lave. Nadaljevanje poti do geotermalnega območja gejzirjev, kjer boste videli Veliki gejzir, ter gejzir Strokkur, ki bruha vsakih 5 do 10 minut. Nadaljevanje poti do slapu Gullfoss (Zlati slap), ki v treh stopnjah pada

32 m globoko v sotesko. Ogled cerkve Skalholt. Vrnitev v Reykjavik in prenočevanje.

 

4. dan, ponedeljek (21. 5.): REYKJAVIK–(MODRA LAGUNA)-KEFLAVIK–LJUBLJANA| zajtrk

 Nepozabno termalno kopanje v »mlečni vodi« med neskončnostjo črne lave, kjer se stikata tektonski plošči na Reykjanes in nasvidenje Islandija

Po zajtrku izlet v Modro laguno. Tam se boste lahko okopali v naravnem termalnem bazenu, kjer se pod zemljo srečata sladka voda s kopnega in slana voda iz Atlantika. Geotermalna voda, bogata s soljo in minerali, ima zdravilne učinke na kožo in jo uporabljajo tudi v zdravstvene namene.   Vožnja po polotoku Reykjanes do Hafnirja, kjer se stikata evrazijska in ameriška tektonska plošča. Prevoz do letališča Keflavik in let v Ljubljano. Prihod na Letališče Jožeta Pučnika, Ljubljana v poznih nočnih urah.

 

       CENA NA OSEBO:        1.245 € v hotelu 3* (najmanj 30 oseb)

                                 

      CENA VKLJUČUJE: navedene letalske prevoze v ekonomskem razredu, letališke, varnostne pristojbine ter dodatek za gorivo, avtobusne prevoze po programu z izleti, ogledi, vstopnine v Reykjaviku, 3 prenočevanja z zajtrki v dvoposteljnih sobah v hotelu 3*, slovensko vodenje, DDV in organizacijo potovanja.

 

MOŽNA DOPLAČILA (ob prijavi): enoposteljna soba za 3 noči 230 €, RIZIKO ODPOVEDI 63 €, dodatno skupinsko zdravstveno zavarovanje 7 € (do 75 leta starosti)

 

Večerij v programu ne ponujamo, vendar vam bodo izkušeni vodniki že prvi dan na potovanju predstavili, kje v Reykjaviku lahko večerjate in tudi večerje organizirali. HOTELI IMAJO SAMO ZAJTRK.

ODKRITA BESEDA: zaradi prilagajanja letalskim prevozom in nepredvidenim okoliščinam si pridržujemo pravico do obrnjenega ali delno spremenjenega, vendar vsebinsko neokrnjenega programa.

 

PRIJAVA do 15.2. 2018 na telefon 01 568 34 95, MOBI 041 336 812; ali po e-mailu: info@turtur.si in obvezna  akontacija 345,00 € (+ zavarovanje rizika odpovedi, če želite), ostalo v treh mesečnih  obrokih do 5. 5. 2018. Število mest na letalu je omejeno!

PLAČILO za:    TUR TUR TURIZEM d.o.o., Ul. Pohorskega bataljona 139c, Ljubljana:

Referenca:       00-0017052018

Nakazilo:         Nova Ljubljanska banka d.d.Trg republike2, 100 Ljubljana, Slovenija 

SWIFT BIC:       LJBASI2X

IBAN  Koda:     SI 56 0222 2025 9151 753

 

Končno obvestilo o podrobnostih programa, ceni in točnem odhodu boste prejeli najkasneje 7 dni pred odhodom. Če obvestila v omenjenem roku ne boste prejeli, prosimo pokličite po telefonu.

Pridržujemo si pravico do spremembe programa potovanja oz. časa odhoda in vrnitve, če nam letalski prevoznik ne potrdi zahtevanega voznega reda. Ne prevzamemo nikakršne odgovornosti za izgubljeno ali poškodovano prtljago. Pri letalskem prevozu je za prtljago odgovorna izključno letalska družba, po predpisih, ki veljajo v mednarodnem potniškem prometu. Prijavo izgu­bljene ali poškodovane prtljage potnik sam naslovi na prevoznika.

Zaradi prilagajanja letalskim prevozom in nepredvidenim okoliščinam si pridržujemo pravico do obrnjenega ali delno spremenjenega, vendar vsebinsko neokrnjenega programa.

PROGRAM SMO PRIPRAVILI V SODELOVANJU S KOMPAS d.d., ki je TEHNIČNI IZVAJALEC POTOVANJA.

 

ODHOD: 18. 5. 18