Ziljska dolina, Millstatt, Osoje

1 dan, od 25 €

Potovanje po zahodni Koroški znani po številnih jezerih, urejenih turističnih krajih z ohranjeno naravo in za turizem urejena zgodovinska obeležja…

PROGRAM:

Odhod v jutranjih urah in vožnja skozi Karavanški predor do Marije na Zilji. Ogled kraja in ene najstarejših far ob Zilji. Nadaljevanje po Ziljski dolini mimo Bistrice, kjer še danes poznajo štehvanje, do Pazrij s postankom ob istoimenskem jezeru in dalje do Šmohorja. Šmohor je najzahodnejša občina s slovenskim prebivalstvom in leži na robu slovenskega narodnostnega ozemlja. Postanek za ogled mesta. Vožnja na Ziljske Alpe in postanek v turističnem kraju  ob Belem jezeru na višini 950 m. Poletno kopanje in planinarjenje in zimska smuka in drsanje na jezeru privabljajo številne turiste. Spust v Dravsko dolino in vožnja mimo Spittala na Dravi do Millstattskega jezera. Vožnja po severni strani Millstattskega jezera do Millstatta. Ogled tega zgodovinsko bogatega kraja in samostana z muzejem, ter obisk Domicianove kapele, kjer naj bi bil pokopan karantanski knez iz konca 8. stol. Zapeljali se bomo do Osoj ob južni strani Osojskega jezera. Ogled ohranjenega in restavriranega dela samostana ob jezeru ter cerkve in groba znanega mutca Osojskega, katerega legendo je v istoimenski pesmi, v verze prelil pesnik Anton Aškerc. Povratek v večernih urah.

CENA:
25 € (pri udeležbi najmanj 45 oseb)
27 € (pri udeležbi najmanj 40 oseb)

CENA VKLJUČUJE: prevoz s sodobnim turističnim avtobusom, cestne pristojbine, slovensko vodenje in organizacija izleta in DDV.

CENA NE VKLJUČUJE: vstopnin

ODHOD: po vaši izbiri